مشخصاً هنگام خرید هر محصولی قیمت جزء اولیت های اولیه انتخاب می باشد. برای خرید این محصول قیمت راهبند و کیفیت در انتخاب مشتری تاثیر می گذارد. البته باید خاطر نشان کرد که در نظر گرفتن قیمت به تنهایی نمی تواند معیار مناسبی برای انتخاب یک محصول باشد. برای تشخیص بهترین قیمت راهبند در کنار کیفیت، ما را در این مقاله همراهی نمایید.
انواع راهبند به عنوان یک وسیله کنترل تردد دارای اهمیت ویژه ای است که برای ارائه بهترین کارکرد باید دارای امکانات و کیفیت مناسبی باشند. ایجاد تناسب بین کیفیت و قیمت محصولات شاید کمی پیچیده بنظر بیاید مخصوصاً زمانیکه انتخاب محصول متناسب با نیازمان مطرح می شود. در این مقاله به بررسی تجهیزات راهبند و تاثیر امکانات مختلف بر قیمت آن می پردازیم.
قیمت هر محصولی را اجزای تشکیل دهنده و کیفیت آنها پایه ریزی می کند و در نهایت نسبت به عرضه و تقاضا آن را نهایی می کند. در مورد قیمت راهبند عوامل و امکانات خاصی تاثیرگذار می باشد. این عوامل از نوع جنس ساخت بدنه تا نوع مکانیک و بوم آن متغیر هستند. همچنین از عوامل تاثیرگذار در قیمت راهبندها می توان به اضافه شدن دوربین های پلاک خوان، آنتن های برچسب RFID، دستگاه های کنترل تردد و ریموت نیز اشاره نمود.
اگر بخواهیم یک راهبند با حداقل امکانات را برای شما شرح بدهیم باید به باکس اصلی که داخل آن موتور و بردهای الکترونیکی قرار دارد، بوم و سنسور چشمی راهبند اشاره کنیم. هر کدام از این اجزاء دارای عملکرد و جزئیات مرتبط به خود می باشد که در ادامه سعی می کنیم شرح مفصلی از هر کدام ارائه دهیم. البته پیش از آن باید اضافه کنیم که انواع راهبند ها بر دو نوع دستی و برقی می باشند که هر کدام ساختاری مجزا از یکدیگر دارند.
راهبند به طور کلی فارغ از امکاناتی که بر روی آن قرار می گیرد شامل دو قسمت الکترونیکی و مکانیکی می باشد. هر کدام از این قسمت ها بنا به قطعاتی که در آن تعبیه می شود می تواند در قیمت راهبند تاثیرگذار باشد. شاید بتوان گفت ساده ترین شکل راهبند نوع دستی آن است که به دلیل عدم نیاز به برق بعضی از قطعات را دارا نمی باشد و به همین دلیل قیمت ارزانتری دارد.
راهبند برقی ساختاری پیچیده تری نسبت به نوع دستی دارد. راه بند برقی دارای یک مکانیسم الکتذونیکی می باشد که عملکردی اتوماتیک دارد. مطمئناً این نوع راه بند دارای قیمتی بیشتر است اما به موازات آن دارای کارآیی، امنیت و ماندگاری بیشتری نیز می باشد. راهبندهای برقی خود بر دونوع راهبند الکترو هیدرولیک و الکترو مکانیک هستند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
هر کدام از راهبند های نامبرده به تناسب تکنولوژی ای که در آن بکار رفته است دارای قیمتی متفاوت هستند. به عنوان مثال نوع الکترو هیدرولیک دارای قیمتی بیشتر از الکترو مکانیک می باشد.
راهبند خودرو بدون تجهیزات جانبی کاربری نسبتاً ساده ای دارد و فقط برای کنترل ترافیک از آن استفاده می شود، اما اضافه شدن این تجهیزات می تواند جذابیت، امنیت، کارآیی و قیمت راهبند را افزایش دهد. البته باید خاطرنشان کرد که استفاده از این تجهیزات بنا به نیاز کاربری می باشد و باید جداگانه تهیه گردد. بوم راهبند یکی از انواع قطعات جدایی ناپذیر راه بند می باشد که به عنوان قطعه اصلی آن محسوب می شود که انواع مختلفی دارد. در ادامه به انواع بوم ها و اهمیت آنها اشاره خواهیم کرد.
ساده ترین نوع تجهیزاتی که بسیار مورد استفاده قرار میگیرد و معمولاً با هر راهبند یکی تهیه می شود، شاسی ورود و خروج می باشد. این شاسی عملکردی بسیار ساده دارد و با سیم به راه بند متصل می گردد و با زدن دکمه راهبند باز و بسته می شود. علاوه بر آن یک شاسی دیگر به نام Emergency وجود دارد که با زدن آن راهبند در هر عملکردی باشد متوقف می شود و فقط به بالا حرکت می کند. در میان تجهیزات موجود شاسی ها قیمت نسبتاً کمتری دارند.
در قسمت قبلی به ضرورت وجود بوم در راهبند اشاره کردیم و گفتیم که یکی از اجزای اصلی آن می باشد. این قطعه حیاطی از جنس آلومینیوم تقویت شده است که در داخل دارای فضایی باز می باشند و این فضا با چوب پر می شود. بوم ها دارای انواع مختلفی می باشند که هر کدام بر اساس عملکردشان بر روی قیمت راهبند تاثیرگذار هستند. انواع بوم ها شرح زیر می باشند.
همانطور که اشاره کردیم بوم ها در انواع مختلفی وجود دارند که هر کدام بر اساس مکانیزم و امکانات دارای کاربری متفاوتی می باشند. لازم به ذکر است که در انواع راهبند نوع فنس دار و آکاردئونی kیاز به بوم ندارند.
دوربین و آنتن دو وسیله کاربردی هستند که می توانند برای کارآمد تر کردن راهبند به آن اضافه شوند. نصب این تجهیزات باعث افزایش قیمت راهبند، امنیت و کاربری آن شوند. با افزودن این دو دستگاه می توانیم امکانات خاصی مانند ثبت تصویر پلاک، ثبت تردد خودرو، باز شدن اتوماتیک راهبند و عدم اجازه تردد خودرو به راهبند بیافزاییم.
عملکرد این دو دستگاه نسبت به یکدیگر کاملاً متفاوت می باشد. آنتن های برچسب RFID با توجه به تگ هایی که ثبت شده اند عمل می کند و دوربین ها با ثبت شماره پلاک ها اجازه عبور می دهد. نقطه مشترک این دو دستگاه می تواند نرم افزار کنترل تردد ماداکتو باشد. یکی از عملکردهای مشترک این حلقه یعنی دوربین، آنتن و نرم افزار ثبت تصویر خودرو پس از دستور آنتن جهت باز شدن راهبند می باشد. البته باید به عنوان آخرین تکه گمشده این حلقه دستگاه MD16 را نیز به آنتن برچسب RFID اضافه کنیم.
این دستگاه جهت افزایش امنیت و پیشگیری از آسیب ها در استفاده از راه بند استفاده مورد استفاده قرار می گیرد. لوپ دتکتور فاقد امکان کنترل تردد می باشد و بابت ارسال دستور برای باز شدن راهبند به هنگام ورود خودروکاربرد دارد. قرار گرفتن این دستگاه نیز مشخصاً باعث افزایش قیمت راهبند و نصب آن می گردد اما در همین راستا امنیت و کارآیی آن را نیز بالا می برد. محل نصب این دستگاه پیش از رسیدن به راهبند و در زیر زمین می باشد.
عملکرد لوپ دتکتور به این گونه است که یک یا دو حلقه از سیم باعث تشکیل یک میدان مغناطیسی می شود و به دستگاه متصل میشود. این حلقه در زیر زمین پیش از راهبند به گونه ای نصب می شود که مسیر عبور خودرو را در بر میگیرد. زمانیکه خودرو به آن می رسد جهت حرکت میدان مغناطیسی را تغییر می دهد و لوپ دتکتور دستور باز شدن را به راهبند می دهد.
سنسور کلمه ای نام آشنا در میان مردم است که به واسطه ورود این وسیله در امور مختلف مانند تجهیز خودرو نیز بیشتر شده است. سنسور ها ابزاری برای تشخیص و ایجاد حساسیت به اشیا و مواد مختلف می باشد. وظیفه این وسیله بسیار کار آمد ایجاد امنیت با اعلام هشدار و عکس العمل نسبت به وجود موانع می باشد که در انواع راه بند ها کاربرد دارد. سنسور در راهبند در واقع جزء جدایی ناپذیری می باشد که قطعاً در تعیین قیمت راهبند نیز تاثیر گذار است.
وظیفه سنسور در راهبند تشخیص موانع مختلف مانند خودرو و افرار در بین راه ورودی می باشد تا از احتمال آسیب به آن بکاهد. سنسورها دارای انواع مختلفی می باشند که چند نوع آن در راهبند قابل استفاده هستند که به آنها اشاره خواهیم کرد.
به طور کلی سنسور راهبند از هر نوعی که باشند در ارتفاع 60 تا 70 سانتیمتری از سطح زمین قرار میگیرند. سنسور یا فتوسل برای پیشگیری از آسیب در جهت حرکت به سمت راهبند پیش از آن قرار می گیرند تا در صورت وجود هر گونه شی در بین راهبند دستور باز شدن آن را صادر کنند.
فلاشر راهبند چراغی می باشد که عموماً بر روی راه بند نصب می شود و هنگام فعالیت شروع به نوردهی و چرخش می کند. این عمل باعث ایجاد هشدار به اطرافیان و اطلاع رسانی برای حرکت راهبند می باشد. چراغ هشدار راهبند به عنوان یک وسیله جانبی برای این محصول می باشد که نصب آن علاوه بر افزایش قیمت راهبند باعث ایمن تر شدن آن می شود. نصب آن برای اچرا و راه اندازی راهبند اجباری ندارد اما استفاده از آن توصیه می شود.
ابزار های جانبی راهبند جهت افزایش امنیت و کارآیی ۀن می باشد و الزامی در استفاده ندارند اما بسیار توصیه می شوند. از تجهیزاتی که به افزایش امنیت این دستگاه می افزاید می توان به سنسور راهبند، فلاشر راهبند و لوپ دتکتور راهبند اشاره نمود که در همین مقاله توضیحاتی درباره همگی داده شده است. تمامی این تجهیزات به همراه راه بند در شرکت دانش بنیان ماداکتو موجودمی باشد و بر اساس نیاز مشتری قابل اجرا و نصب است.
گارانتی و پشتیبانی محصولات یکی از قدیمی ترین راه های جلب رضایت مشتری برای تمامی کمپانی ها در جهان می باشد. ضرورت این موضوع آنقدر زیاد می باشد که امروزه بسیاری از شرکت ها فقط به واسطه گارانتی و پشتیبانی قوی خود در زمره بهترین شرکت ها قرار گرفته اند. پشتیبانی به عنوان یکی از خدمات ویژه توسط شرکت ها و کمپانی ها برای جلب رضایت مشتری و کسب درآمد جانبی شرکت ها ارائه می شود. بنابراین طبیعی است که ارائه این خدمات نیز در هزینه محصولات مانند قیمت راهبند تاثیرگذار باشد. شرکت دانش بنیان ماداکتو به واسطه تولید صفر تا صد محصولات خود در ایران قابلیت گارانتی و پشتیبانی محصولات از تامین قطعات تا تعمیر آن را بر عهده دارد.
شرکت مداکتو با ارائه خدمات ویژه پشتیبانی راهبند و کیفیت بالای آن موجب برتری این محصول نسبت به نمونه های خارجی شده است. عموماً محصولات خارجی به دلیل عدم پشتیبانی و نبود قطعات آن در آینده نزدیک به مشکل بر می خورند و محصولات خریداری شده عملاً از دسترس خارج می شوند. این موضوع بخصوص در دوران حال حاضر به دلیل محدودیت های تحریم محسوس تر شده است. شرکت دانش بنیان ماداکتو با گارانتی کامل راهبند و دیگر محصولات به شما عزیزان در استفاده راحت و بدون مشکل اطمینان خاطر می دهد.
شرکت دانش بنیان ماداکتو به عنوان یه شرکت سازمان یافته به همراه کارخانه تولید، دفتر و شعب مختلف در سراسر کشور آمادگی خدمات رسانی به محصولات خریداری شده در هر زمان و مکانی را دراد. این مجموعه با در اختیار داشتن تکنسین های ماهر در زمینه های مختلف نصب، عیب یابی، تشخیص و سفارشی سازی محصولات خواسته های شما را در این زمینه مرتفع می کند.
راهبند همانطور که از نام آن پیداست وسیلهای است که مانع تردد شده و عبور و مرور را در مسیرها و ورودیها کنترل میکند. راهبندها ممکن است در مسیر رفت و آمد خودروها یا عابرین پیاده نصب شوند. یک راهبند راه حلی بنیادی و در عین حال نوین برای افزایش امنیت مکانهای مختلف است و باعث سهولت در مدیریت ورودی و خروجیهای پر رفت و آمدی مثل یک برج مسکونی میشود. در این مقاله قصد داریم تا شما را با راهبندهای مناسب برای برجهای مسکونی آشنا کنیم و اطلاعات لازم برای انتخاب راهبند پارکینگ مناسب را در اختیارتان قرار دهیم.
در گذشته و در زمانی که شهروندان زندگی در برجهای مسکونی را شروع کردند همواره به دلایل مختلفی نیاز داشتند تا تردد به ساختمان یا برج را کنترل نمایند. برای این منظور در ابتدا یک شخص دربان یا نگهبان استخدام مینمودند. با پیشرفت تکنولوژی ابزارهایی مثل دربهای کنترل از راه دور یا درب های ریموتدار جایگزین دربان یا نگهبان شد. اما ماجرا به همین جا ختم نشد و امروزه به منظور افزایش امنیت، سهولت و سرعت در تردد، و نیز کاهش هزینهها راهبندهایی برای پارکینگ برجهای مسکونی ساخته شده است.
راهبند بازویی یکی از نامآشنا ترین انواع راهبند است که غالبا در ورودی برجهای بزرگ و پارکینگها از آنها استفاده میشود.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، راهبندها در سه زمینه میتوانند برای تردد به برج های مسکونی مفید واقع شوند:
در ادامه این موارد را با هم بررسی می کنیم.
بدیهی است که در یک برج مسکونی که تعداد زیادی از افراد و خانواده ها در آن مستقر هستند امنیت از مهم ترین مسائل است. زمانی که یک راهبند بازویی در ورودی برج نصب می شود، عبور خودروها با نظم و کنترل بیشتری انجام خواهد گرفت. از آنجایی که خودروها نیز با احتیاط بیشتری به راهبند نزدیک شده و از آن عبور می کنند، لذا عابرین پیاده حاضر در ورودی برج مسکونی نیز در خطر کمتری قرار خواهند گرفت.
همچنین هر راهبند امکانات خاصی را نیز به همراه دارد که به طور مستقیم یا غیر مستقیم به افزایش امنیت برج مسکونی کمک می کنند. امکانات و ابزارهایی نظیر سیستم های تشخیص پلاک خودرو، سیستم های تشخیص چهره، ثبت و نگهداری خودروهای وارد و خارج شده و غیره.
دیگر نیاز نیست از خودرو پیاده شوید و درب را باز کنید، حتی دیگر نیاز نیست تا ریموت را به همراه داشته و برای ورود خروج به برج مسکونی از ریموت استفاده کنید. راهبندها شما را از این دغدغه بی نیاز میکنند. برخی از راهبندها با مجهز شدن به سیستم تشخیص پلاک و برخی دیگر با استفاده از نصب ریدر برد بلند به همراه برچسب مخصوصِ هر ماشین، قابلیت باز و بسته شدن راهبند را برای ساکنین برج مسکونی فراهم میآورند.
در یک برج مسکونی پر چمعیت، باز و بسته کردن درب ورودی به دفعات باعث خرابی آن و بروز خسارت خواهد شد. راهبندهای بازویی این امکان را برای شما فراهم میآورند که بتوانید درب ورودی برج را در ساعات رفت و آمد روز کاملا باز بگذارید و نیازی به باز و بسته کردن آن نباشد. در عوض راهبند پارکینگ عبور مرور را کنترل خواهد کرد.
همچنین استفاده از راهبندهای پیشرفته و مجهز شده به سیستمهای RFID و پلاک خوان می توانند شما را از استخدام تعداد زیادی نیروی دربان و نگهبان بی نیاز کند.
دستگاه های راهبند ماداکتو در انواع مختلفی ارائه می شوند که هر یک برای مصارف خاصی ساخته شده اند. اما به طور کلی برای یک برج مسکونی میتوان راهبندها را به دو دستهی راهبند خودرویی و راهبند عابرین پیاده تقسیم کرد.
در این مقاله ما یک نوع راهبند خودرویی از دستهی راهبندهای بازویی معرفی کردیم. شما می توانید راهبندهای مختلف مخصوص کنترل عبور و مرور عابرین پیاده را نیز در محصولات گیت کنترل تردد نفررو ماداکتو مشاهده فرمایید.
راهبندها با توجه به نوع، امکانات و جنس آنها در رنجهای قیمتی متفاوتی ارائه میشوند. راهبند بازویی برای یک برج مسکونی میتواند به تجهیزات تشخیصی مجهز باشد و با توجه به شرایط آب و هواییِ محل نصب، ارتفاع سقف محل، میزان تردد برحسب زمان ممکن است به اندزه و جنس مخصوص به خود نیاز داشته باشد و قیمت گذاری متفاوتی داشته باشد.
در این مقاله فهمیدیم که یک راهبند چیست و به چه دلیل از آنها استفاده میشود. همچنین با انواع آنها آشنا شدیم و دریافتیم که راهبندهای بازویی به چه امکاناتی میتوانند مجهز شوند. در نهایت استفاده از راهبندهای بازویی برای برج های مسکونی را مورد بررسی قرار دادیم وموارد و مزایای استفاده از آنها را برای شما آوردیم.
سیستم پارکینگ مانع نوعی سیستم مدیریت پارکینگ است که از موانع فیزیکی مانند دروازه ها یا بولاردها برای کنترل دسترسی به محوطه پارکینگ استفاده می کند. این موانع را می توان به صورت دستی توسط متصدیان کار کرد یا با استفاده از حسگرها و فناوری به صورت خودکار عمل کرد.
هدف اصلی سیستم پارکینگ مانع تنظیم ورود و خروج وسایل نقلیه است و اطمینان حاصل شود که فقط وسایل نقلیه مجاز می توانند به محوطه پارکینگ دسترسی داشته باشند. این به بهبود امنیت کمک می کند و از پارک غیر مجاز جلوگیری می کند.
سیستمهای پارک مانع معمولاً شامل استفاده از روشهای کنترل دسترسی، مانند صدور بلیط یا کارتهای RFID (شناسایی فرکانس رادیویی) برای اجازه ورود به وسایل نقلیه مجاز است. وقتی وسیله نقلیه ای به ورودی نزدیک می شود، راننده باید یک بلیط معتبر ارائه دهد یا کارت دسترسی خود را به سمت خواننده بکشد. سپس مانع بلند می شود تا اجازه ورود بدهد.
هنگامی که یک وسیله نقلیه می خواهد از پارکینگ خارج شود، فرآیند مشابهی رخ می دهد. راننده بلیط یا کارت دسترسی خود را در خروجی خوان ارائه می دهد و مانع برای خروج وسیله نقلیه باز می شود.
این سیستمها اغلب شامل ویژگیهایی مانند ماشینهای پرداخت یا کیوسکهای پرداخت خودکار هستند که رانندگان میتوانند قبل از ترک محل، هزینه پارکینگ خود را پرداخت کنند. آنها همچنین ممکن است دوربین های نظارتی یا فناوری تشخیص پلاک برای نظارت و اجرای مقررات پارکینگ داشته باشند.
به طور کلی، سیستمهای پارک سد راه مناسب و ایمن برای مدیریت دسترسی و پارک خودرو در تنظیمات مختلف مانند ساختمانهای تجاری، فرودگاهها، مراکز خرید یا مجتمعهای مسکونی ارائه میکنند.
انواع مختلفی از موانع وجود دارد که می توانند در سیستم پارکینگ مانع استفاده شوند. در اینجا چند نوع رایج وجود دارد:
اینها تنها چند نمونه از انواع مختلف موانع مورد استفاده در سیستم های پارکینگ هستند. انتخاب مانع به عواملی مانند سطح امنیت مورد نیاز، اندازه منطقه پارکینگ و نیازهای خاص تسهیلات بستگی دارد.
انواع راهبند های میله ای ماداکتو :
سیستم های پارکینگ مانع به چند دلیل مفید هستند:
به طور کلی، سیستم های پارکینگ مانع طیف وسیعی از مزایا را ارائه می دهند که آنها را به سرمایه گذاری ارزشمندی برای بسیاری از سازمان ها تبدیل می کند.
سی و یکمین نمايشگاه بين المللی صنايع کشاورزی، مواد غذائی، ماشين آلات و صنايع وابسته ايران آگروفود 2024 از تاریخ 19 تا 22 خرداد ماه 1403 توسط شرکت پالار سامانه و همکاران خارجی آن از سازمان توسعه تجارت ایران و با همکاری شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی جمهوری اسلامی ایران برای سی و یکمین سال متوالی در محل دائمی نمايشگاههای بين المللی تهران برگزار خواهد شد.
با توجه به اینکه شرکت دانش بنیان سامانه هوشمند ماداکتو تولید کننده انواع گیتهای هایژنیک و ضدعفونی کننده بوده که شامل گیتها و دستگاههای ضدعفونی کنندهدست، دستگاهها و ضدعفونی کنندهکفش، دستگاهها و ضدعفونی کنندهکفش و دست به صورت همزمان و سینکهای شستشو دست تمام استیل و تجهیزات تمام استیل اتاق رختکن شامل جای کلاه، جای دستکش، جای ماسک، دستگاه خشک کن دست و ... میباشد که این تجهیزات در صنایع غذایی دارویی و بهداشتی قابلیت استفاده و نصب را دارد لذا در این نمایشگاه حضور دارد و از محصولات جدید خود در این خصوص در سالن ماشین آلات نمایشگاه در سالن 38 B غرفه شماره 17 رونمایی مینماید و در این نمایشگاه حضور فعال خواهد داشت.
لذا از تمامی صنایع غذایی، کشاورزی، بهداشتی، دارویی، لبنی و ... دعوت به عمل میآید که از محصولات شرکت ماداکتو در خصوص تجهیزات هایژنیک و ضدعفونی کننده در این نمایشگاه دیدن به عمل آورید.
در مکانی که محل رفت و آمدِ عموم مردم به ویژه افراد مهم و خاص باشد، وجود امنیت اساسی ترین نیاز برای آن مکان است. امنیت فکری و روانی مردم نیز از موضوعات بسیار مهم و غیرقابل انکار است ،که باید تامین شود. امروز استفاده از تجهیزات کنترل تردد، زمینه ی تأمین امنیت و ایجاد نظم در محیط را به خوبی فراهم کرده است، به طوری که کمتر سازمان یا مکانی دیده می شود که از این تجهیزاتِ کاربردی بهره نبرده باشد. تجهیزات کنترل تردد علاوه بر اینکه محیطی امن و منظم ایجاد می کند، سبب می شود که خودِ افراد نیز با دیدن این تجهیزات در مکان های مختلف، رفتار منظم و قانونمندتری داشته باشند. تجهیزات کنترل تردد به نوعی این حس را در مردم ایجاد می کنند که، محیط نظم دارد و همه چیز و همه جا تحت کنترل است.
ضرورت استفاده از تجهیزات کنترل تردد مسئله ی بسیار مهمی است که خوشبختانه توجه به آن به خصوص در سازمان ها و ادارات مختلف، کاملا مشهود و درک شده است. سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی بزرگ و کوچک، باید با توجه به نوع نیازشان از تجهیزات متناسب با شرایط مکان موردنظر خود استفاده کنند، تا به هدفِ افزایش امنیت و کاهش خطرات احتمالی و همچنین برقراری نظم دست یابند. تجهیزات کنترل تردد علاوه بر تردد افراد، می توانند بر ورود و خروج وسائل نقلیه نیز نظارت و کنترل داشته باشند. عملکرد تجهیزات کنترل تردد به گونه ای است که در واقع می توان گفت، مجوز ورود و خروج افراد یا وسائل نقلیه به مکان یا مجوز دسترسی و حتی میزان دسترسی به منابع محافظت شده و بخش های مختلف را، این تجهیزات تعیین و صادر می کنند.
تجهیزات کنترل تردد انواع زیادی دارند که برای کارایی بهتر باید متناسب با شرایط استفاده شوند. قفل های برقی و الکترونیکی، زبانۀ برقی، گیت های کنترل دسترسی، دستگیره های دیجیتال(هوشمند)، دوربین های مداربسته، دستگاه های حضور و غیاب، دوربین ها و نرم افزارهای پلاک خوان، انواع کارت های هوشمند، ریموت ها و کنترلرها، سنسورها، تگ ها و برچسب های RFID و درب های اتوماتیک تعدادی از تجهیزات کنترل تردد هستند و می توان گفت دستگاه های کنترل دسترسی مثل گیت های کنترل تردد و دستگاه های حضور و غیاب، که برای ثبت تردد افراد و وسائل نقلیه هستند، از مهم ترین و پرکاربردترین ابزار برقراری نظم و امنیت در هر سازمانی به شمار می آیند.
دستگاه های کنترل تردد از دو بخشِ سخت افزاری و نرم افزاری تشکیل شده اند که هرکدام نقش مهمی در رسیدن به هدف تأمین امنیت دارند. این دو بخش امکانات بسیاری برای مدیران فراهم می کند. از جمله ی آن ها می توان به قابلیتِ تنظیمِ میزان سطح دسترسیِ کارکنان و افراد به مکان ها یا منابع، امکان نظارت و کنترل از راه دور، امکان ذخیره سازی اطلاعات ورود و خروج برای استفاده در افزایش بهره وری سازمان یا استفاده در موارد امنیتی و حساس، حفاظت از اطلاعات و امنیت داده ها توسط سیستم های اکسس کنترل، قابلیت سازگاری و ادغام با انواع سیستم های کنترل تردد و ایجاد امکانات و ابزار های مکمل برای افزایش امنیت به تناسب نیاز مکان ها و مجموعه های مختلف، اشاره کرد.
گیت های کنترل تردد با جلوگیری از ورود افراد و وسائل نقلیۀ غیرمجاز، چک کردن صحت عبور افراد و شمارش افراد مراجعه کننده، موجب افزایش نظم و امنیت می شوند که هدف اصلی گیت های کنترل تردد است. گیت های کنترل تردد یا دسترسی که در واقع یک محل یا نقطه یا دروازه برای عبور است، توسط یک مانع فیزیکی، هم از ورود افرادی که اجازه ی دسترسی به مکان یا منابع موجود ندارند و در برخی موارد حتی اجازه ی خروج ندارند، جلوگیری می کند و هم به افرادی که مجوز لازم برای دسترسی و عبور و مرور دارند، اجازه ی تردد و عبور می دهد. لازمۀ این کار، نصب این گیت ها یا دروازه ها در ابتدای محل ورود یا خروج مکان یا مجموعه ها است.
هر مکانی که نیاز به استفاده از گیت های کنترل تردد داشته باشد، باید در انتخاب گیت، شرایط محل نصب و انتظارات مدیران برای استفاده از گیت درنظر گرفته شود. به همین دلیل، گیت های کنترل دسترسی در انواع مدل ها با قابلیت ها و امکانات مختلف طراحی و تولید می شوند. گیت های کنترل تردد میله ای یا اهرمی، گیت های سوئینگ، گیت های تمام قد یا امنیتی و گیت های شیشه ای از جمله انواع گیت های کنترل تردد هستند.
گیت های شیشه ای از پرکاربردترین انواع گیت های کنترل تردد هستند که جنس شیشه ای و سبک باله ها، موجب عملکرد سریع و دقیق آن ها شده و به همین علت با نام گیت تردد سریع شناخته می شوند. گیت های شیشه ای بر اساس نحوه ی عملکرد و شکل ظاهری، در انواع مختلفِ پروانه ای، کشویی و مترویی تولید شده اند، که هرکدام ویژگی های خاص و منحصربفردی دارند.
تمام مدل های شیشه ای، قابلیت اتصال و همگام سازی با انواع دستگاه ها و سیستم های حضور و غیاب را داشته و با استفاده از روش های احراز هویت مثل اثرانگشت، چهره، کف دست و عنبیه که جزء ویژگی های بیولوژیک انسان هستند و روش هایی مثل کارت های RFID(هوشمند) و رمز عبور، می توان از گیت های کنترل تردد عبور کرد.
گیت کنترل تردد پروانه ای همانطور که از نام آن پیداست، به دلیل اینکه شکل موانع فیزیکی به شکل باله های پروانه هستند، به این نام شناخته می شوند. همانطور که قبلا اشاره شد، جنس باله های این گیت ها از شیشه سبک یا پلکسی است که موجب عملکرد سریع باله ها هنگام باز یا بسته شدن شده و بهره وری از گیت را افزایش می دهد. همین نکته باعث شده تا گیت های کنترل تردد پروانه ای در مکان هایی که علاوه بر دقت در عملکرد، نیاز به سرعت در عبور و مرور دارند، مثل ادارات و سازمان های دولتی پرتردد کارایی بسیاری داشته باشد.
از دیگر انواع گیت های کنترل دسترسی شیشه ای، می توان به گیت کنترل تردد کشویی اشاره کرد. عملکرد گیت های کشویی به صورت اسلایدی و کشویی بوده و باله یا مانع های فیزیکی مستطیل شکل هستند. نوع قرارگیری باله ها در این گیت به گونه ای است که انتهای باله ها کمی بالاتر از سطح زمین و ابتدای آن ها کمی بالاتر از سطح بدنه ی گیت است. مساحت باله ها فضای بیشتری از گیت و محل عبور افراد را نسبت به گیت پروانه ای پوشش می دهد و امکان تخلف و عبور غیرمجاز از فضای بالا و پایین گیت را کمتر می کند و به همین نسبت موجب افزایش سطح ایمنی و امنیت در تردد می شود که سبب شده این گیت های کنترل تردد بیشتر در ادارات استفاده شده و آن ها را با نام گیت های اداری بشناسند. گیت های کنترل تردد کشویی معمولا به صورت NC یا در حالت عادی بسته هستند و بعد از تأیید هویت، موانع باز شده و فرد می تواند عبور کند.
نوع دیگر گیت های شیشه ای، گیت های کنترل تردد مترویی هستند و از لحاظ ظاهر و عملکرد مشابه گیت های شیشه ای اداری هستند.این گیت های شیشه ای دارای باله های مستطیل شکل و حرکت الاکلنگی بوده و به دلیل ارتفاع بلند باله ها، که تمام فضای داخل و بالای گیت را می پوشاند، سطح امنیت بسیار بالایی را ایجاد می کند. همچنین به خاطر جنس استیل و با ضخامت بالای بدنه ی گیت، در برابر فشار و ضربات بسیار مقاوم و مستحکم بوده و ضدزنگ بودن استیل بدنه باعث شده بتوان در فضاهای باز و در شرایط مختلف جوی نیز از آن ها استفاده کرد.
یکی دیگر از دلایل ارتفاع بلند باله های گیت های مترویی، ممانعت از عبور افراد بدون پرداخت وجه یا بلیط می باشد و به همین خاطر گیت های کنترل تردد مترویی مجهز به دستگاه های کارتخوان هستند. از این نوع گیت های شیشه ای علاوه بر مکان هایی مثل ایستگاه مترو، در استادیوم و ورزشگاه ها، دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی، ادارات و سازمان های دولتی و خصوصی و مراکز درمانی و بیمارستانی نیز قابل استفاده هستند.
گیت کنترل تردد 3شاخه ای، 3اهرمی و 3پره ای نام های دیگر گیت مدل میله ای هستند. این گیت دارای یک پایه، یک محور متحرک و 3 بازو است، که در برخی مدل ها به صورت 2پایه و در برخی مدل های دیگر با 2 بازو یا اهرم طراحی شده اند. به طور کلی بازوها با زاویه 120 درجه نسبت به هم به محور متحرک متصل هستند و مجموعه ی بازوها و محور متحرک به پایه یا بدنه اصلی گیت 3میله ای متصل است. با تأیید هویت فرد توسط یکی از انواع سیستم های حضور و غیاب، رله ی گیت (قطعه ای که با آزاد شدن آن، اهرم ها قابلیت حرکت و جابجایی خواهند داشت)، آزاد شده و با فشاری اندک به اهرم جلویی و چرخش اهرم ها و یا به صورت خودکار با چرخش میله ها، فرد می تواند از گیت کنترل تردد عبور کند.
گیت های کنترل تردد 3اهرمی، با توجه به اینکه ساختار ساده تری نسبت به سایر انواع گیت های کنترل تردد دارند، هزینه تعمیر و نگهداری کمتری نیز دارند و در مکان هایی مثل دانشگاه ها، کارخانه ها، فروشگاه های زنجیره ای، خوابگاه ها و همچنین مجموعه هایی که استفاده از آن ها بر اساس پرداخت هزینه است و با بلیط و کارت کار می کنند، مثل باشگاه ها و ورزشگاه ها، شهربازی ها، خطوط اتوبوسرانی و از این دست کاربرد دارند.
گیت های کنترل تردد سوئینگ، گیت هایی هستند که مانع فیزیکیِ مسدودکنندۀ آن به صورت چرخشی و شناور عمل می کند. گیت های سوئینگ نیز در مدل های لولایی، ویلچری سوئینگ، شیشه ای سوئینگ، سوئینگ ویلچری تمام قد و ... تولید می شوند. همانطور که از نام اکثر این گیت ها پیداست، این گیت ها برای استفادۀ افراد دارای معلولیت یا کم توان حرکتی و جسمی طراحی شده که برای عبور آن ها به همراه ویلچر، به عرض بیشتری از محیط احتیاج است.
این نوع گیت های کنترل تردد عموماً به صورت یک گیت مکمل در کنار باقی گیت ها استفاده می شود. عریض بودن این گیت ها سبب شده تا در مکان های دیگری مثل بیمارستان ها، مراکز خرید تجاری بزرگ، استادیوم های ورزشی و ... برای عبور برانکارد و تخت های بیمارستانی، چمدان های بزرگ، دوچرخه و از این قبیل اجسام که برای عبور به عرض بیشتری از محیط احتیاج دارند نیز استفاده شود. همچنین عرض زیاد آن ها، امکان عبور همزمان چند نفر را فراهم می کند، که برای استفاده در مکان هایی که محل رفت و آمد افراد مهم به همراه محافظان و همراهان آن ها است، بسیار مناسب است و در اصطلاح به آنها گیت های تردد VIP گفته می شود.
گیت های کنترل تردد سوئینگ قابلیت استفاده به صورت دوطرفه و یکطرفه و باز شدن باله ها تا 90درجه به هر دو سمت را دارند. قابلیت اتصال به سیستم های پیشرفتۀ حضور و غیاب نیز از مهم ترین ویژگی های گیت های سوئینگ است. عملکرد این گیت ها به نحوی است که با قرار گرفتن شخص پشت گیت و تأیید هویت توسط دستگاه های کنترل تردد اثرانگشتی، تشخیص چهره، کف دست، بارکدخوان و ...، رله ی گیت آزاد و باله ها برای چرخش آزاد می شوند، تا شخص به سهولت از گیت سوئینگ عبور کند.
گیت کنترل تردد تمام قد، از جمله گیت های امنیتی است که با توجه به جنس استیل و ارتفاع بلند گیت، بسیار بادوام و در برابر فشار و ضربات شدید، مقاوم است. این گیت کنترل تردد شبیه به یک اتاقک بوده که با ورود یک نفر به داخل آن و تا خروج آن فرد، امکان ورود نفر بعدی وجود ندارد و در واقع نفر به نفر احراز هویت از طریق دستگاه های کنترل تردد اثرانگشتی، تشخیص چهره، کارت هوشمند و تگ، رمزی و ... با دقت انجام می شود.
فضای اتاقک مانند و ارتفاع بلند بدنۀ این گیت سبب شده سطح امنیت بسیار بالایی را برای اماکن حساس و امنیتی به وجود بیاورد. همچنین به دلیل جنس ضدآبِ بدنه، در شرایط مختلف آب و هوایی بسیار کارآمد و قابل استفاده است. بانک ها، ورزشگاه ها، پالایشگاه ها، مراکز نظامی و امنیتی، فرودگاه ها و از این دست، مکان هایی هستند که این گیت های کنترل تردد، گزینه ی بسیار مناسبی برای آن ها می باشد.
از مهم ترین و اساسی ترین ویژگی های هر دستگاه کنترل تردد، انعطاف پذیری و سازگاری با سایر انواع سیستم های کنترل دسترسی است که گیت های کنترل تردد نیز از این قاعده مستثنی نیستند. این انعطاف و قابلیت یکپارچه سازی سبب تولید ابزارهای قوی تری می شود که می توان به سازمان ها و مکان های مختلف، بر اساس ویژگی ها و نیازهای آن ها ارائه کرد و امکانات بیشتری در اختیارشان قرار داد. علاوه بر گیت های کنترل تردد، دستگاه های حضور و غیاب نیز جزء تجهیزات کنترل تردد هستند که یکی از اساسی ترین نیاز سازمان ها جهت ایجاد و افزایش نظم و امنیت می باشد.
دستگاه های حضور و غیاب به سبب رشد روزافزون علم و فناوری در انواع مختلف و با روش های گوناگونِ احراز هویت در بازارِ تجهیزات کنترل تردد به وفور یافت می شود. اساس عملکرد تمام دستگاه های کنترل تردد به شیوه ای است که ابتدا نمونه ای که دستگاه هر مرتبه از فرد با قرار گرفتن در پشت گیت ثبت می کند با نمونه ی ثبت شده ی اولیه در دیتابیس یا حافظه ی دستگاه مطابقت می دهد. سپس بر اساس تأیید یا عدم تأیید مطابقت نمونه ها، اجازه یا عدم اجازه ی عبور را مشخص می کند. در این بخش از مقاله به نوع عملکرد روش های مختلفِ حضور و غیاب یا اعتبارسنجی هویت می پردازیم.
دستگاه های حضور و غیاب با روش های ثبت اثرانگشت، چهره، کف دست، عنبیه، رمز عبور، بارکد، کارت های RFID و هوشمند و ... ورود و خروج و تردد افراد را ثبت می کنند. هرکدام از این روش ها به شکلی منحصربفرد، عبور از گیت های کنترل تردد را امکان پذیر می سازد. در تمام این روش ها قدم اول ثبت اطلاعات افراد در حافظه یا دیتابیس دستگاه اکسس کنترل است. در گام بعدی، با قرار گرفتن فرد مقابل دستگاه و استفاده از یکی از روش های احراز هویت، دستگاه، نمونه ی گرفته شده را از طریق سیستم نرم افزاری به سرور ارسال می کند. نرم افزار، نمونه را با اطلاعات ثبت شدۀ اولیه مطابقت داده و در صورت تأیید اطلاعات فرد، به گیت کنترل تردد دستور آزادسازی موانع مسدودکنندۀ مسیر را ارسال می کند. رله ی متصل به موانع گیت، پس از دریافت دستور آزاد شده، موانع کنار رفته و مسیر برای عبور آزاد می شود.
تعدادی از روش های اعتبارسنجیِ هویت از شناسه های زیستی انسان که غیرقابل کپی و جعل هستند و به اصطلاح به آن ها بیومتریک گفته می شود، استفاده می کنند. از قبیل اثرانگشت، تشخیص چهره، تشخیص کف دست، تشخیص عنبیه و ... . تعداد دیگرِ این روش های احراز هویت که از شناسه های غیرزیستی مثل کارت های هوشمند، کارت های RFID، بارکد، رمز عبور و از این دست استفاده می کنند، به آنها روش های غیربیومتریک گفته می شود.
دستگاه حضور و غیاب اثرانگشتی با استفاده از اسکن خطوط اثرانگشت که منحصربفرد و برای هر فرد مختص به خود او است، ساعت ورود و خروج افراد را در سیستم ثبت می کند. اثرانگشت رایج ترین روش احراز هویت است که عملکرد و سرعت ثبت تردد ها را افزایش داده است. در این روش با قرار دادن انگشت بر روی فضای مخصوص به اسکن اثرانگشت بر روی پنل لمسی، دستگاه اثرانگشت را اسکن می کند و با نمونه ی ابتدایی که از قبل در دستگاه تعریف شده مطابقت می دهد و در صورت تایید هویت فرد، گیت کنترل تردد باز می شود. این دستگاه اولین سیستم بیومتریک کنترل تردد است که سال هاست مورد استفادۀ ادارات و سازمان های دولتی و خصوصی است.
پس از دستگاه کنترل تردد اثرانگشتی، دستگاه های تشخیص چهره وارد بازار شدند که بسیار سریع تر و دقیق تر از سیستم های اثرانگشتی هستند و امکان تقلب و جعل در آن نزدیک به صفر است. در این روش در گام اول از چهرۀ فرد از چند زاویۀ مختلف عکس گرفته می شود و برخی ویژگی های خاص و منحصربفرد در چهرۀ افراد، مثل فواصل بین بینی و لب ها، چشم ها، ابروها و از این قبیل، در حافظۀ سیستم به صورت کد، ذخیره می شود. در مراجعات بعدی، با قرار گرفتن فرد مقابل دوربین دستگاهِ تشخیص چهره، از چهرۀ فرد اسکن گرفته می شود و اطلاعات موجود در این عکس با اطلاعات ثبت شده در حافظه، مطابقت داده می شود. در صورت تأیید هویت، دستور آزادسازیِ موانع به گیت کنترل تردد داده می شود تا فرد بتواند از گیت عبور کند. با توجه به اینکه این روش نیازی به لمس کردن دستگاه و گیت کنترل تردد ندارد، در جلوگیری از انتقال بیماری های مختلف به شدت کارآمد و مناسب است.
دستگاه کنترل تردد تشخیص کف دست نیز مانند چهره و اثرانگشت جزء فناوری بیومتریک است که نسل بعد از دستگاه های تشخیص چهره است و عملکردی دقیق دارد. این دستگاه با ثبت اطلاعات موجود در خطوط، سطوح برآمده و عروق خونی کف دست و همچنین طرح کلی شکل دست، سطح بسیار بالایی از امنیت را برای سازمان ها به وجود آورده است، به طوری که امکان تقلب و جعل در آن تقریباً صفر است.
دستگاه های تشخیص کف دست به دو صورت لمسی و غیر لمسی طراحی شده اند که روش لمسی همانطور که از نام آن پیداست، با قرارگرفتن مستقیم دست روی پنل، امکان ثبتِ زمان ورود و خروج دارد. اما در روش غیر لمسی نیازی به تماس دست با پنل نیست و با نگه داشتن دست در فاصله ای مشخص از دستگاه، اسکن دست انجام می شود و در صورت تأیید هویت، ساعت ورود یا خروج فرد در سیستم ثبت می شود. این دستگاه ها به دلیل سرعت و دقت و امنیت بسیار بالایی که ایجاد می کند، معمولا در مراکز نگهداریِ اطلاعات و داده های مهم و حساس، آزمایشگاه های تحقیقاتی و پژوهشی بزرگ و از این قبیل مکان ها، کارایی بیشتری دارد.
دستگاه کنترل تردد تشخیص عنبیه نیز از لحاظ عملکرد، مشابه دستگاه تشخیص چهره است، با این تفاوت که دوربین از عنبیه اسکن گرفته و اطلاعاتی مثل رنگ چشم، الگوی خطوط و حلقه های عنبیه را به صورت کد در حافظه ی سیستم ذخیره می کند. در مراجعات بعدی با تطابق اسکن جدید با کدهای ذخیره شده و با تأیید هویت، گیت کنترل دسترسی برای عبور فرد باز می شود. این روش احراز هویت هم مانند تشخیص کف دست، به دلیل میزان دقت بالا و غیرقابل کپی بودن در اماکن امنیتی و مهم مثل مراکز نظامی، بانک ها و مراکز حفاظت از اطلاعات امنیتی بسیار کاربرد دارد.
دستگاه کنترل تردد کارتی یکی از ابتدایی ترین روش های ثبت تردد است که هنوز هم از روش های رایج کنترل تردد است و به دلیل سیستم ساده تری که نسبت به سایر روش ها دارند، هزینه تعمیر و نگهداری آن ها نیز کمتر است. در این روش به هر فرد یک کارت RFID مخصوص داده می شود که از قبل شناسۀ کارت RFIDبا کد شناسایی فرد در سیستم تعریف و ثبت شده است و در مرتبه های بعدی با قرار دادن یا نزدیک کردن کارت به پنل دستگاه، ساعت تردد فرد در سیستم ثبت شده و گیت کنترل تردد باز می شود.
دستگاه های بارکدخوان و رمزی نیز از روش های دیگر احراز هویت هستند که امروزه به دلیل امکان تقلب بالا در استفاده از آن و امنیت پایین، کمتر مورد استفاده قرار می گیرند. در دستگاه های بارکدخوان با ثبت اطلاعات فرد در سیستم، یک کارت یا برگه، حاویِ شناسه یا بارکد برای شخص صادر می شود و با مراجعه بعدی با نمایش بارکد به اسکنر بارکدخوان، ورود یا خروج فرد ثبت و گیت باز می شود.
در دستگاه رمزی، به هر فرد یک رمز عبور یا کد اختصاص داده می شود که در دیتابیس دستگاه ذخیره می شود. فرد با وارد کردن کد اختصاصی در صفحه کلید دستگاه و در صورت وجود رمز عبور در حافظه، ساعت تردد ثبت می گردد و می تواند از گیت کنترل تردد عبور کند.
اکسس کنترل ها روش ها و ابزارهایی هستند که به وسیلۀ آن ها، افراد پس از تأیید هویت، امکان دسترسی به اطلاعت و مکان های موردنظر را پیدا می کنند. اکسس کنترل ها شامل نرم افزارهای حقوق و دستمزد نیز هستند که با استفاده از آن ها حقوق کارمندان محاسبه می شود. از دیگر تجهیزات کاربردیِ کنترل تردد، انواع قفل های الکترونیکی، اثرانگشتی، تشخیص چهره با چشمی دیجیتال هستند. این قفل ها، قفل های هوشمندی هستند که برای استفاده باید آن ها را به برق یا جریان الکتریکی متصل کرد. این قفل ها ابعاد کوچکی دارند و بدون دستگیره و به صورت اتوماتیک کار می کنند. در محل قفل های قدیمی و مکانیکی قرار می گیرند و با استفاده از رمز، اثرانگشت، کارت ها مغناطیسی(RFID)، دوربین تشخیص چهره درب را باز می کنند، که موجب افزایش امنیت مکان موردنظر می شود.
این قفل های الکترونیکی از قطعاتی تشکیل شده اند که پیچ یا محور استوانه ایِ قفل الکترونیکی را به یک موتور الکتریکی کوچک متصل می کند و موتور نیز توسط جریان برق عمل می کند و موجب حرکت قفل می شود. این ویژگی سبب شده تا بتوان از طریق افزودن سیستم کارتخوان، سنسور یا صفحه کلید نیز بهره وری و کارایی آن را افزایش داد.
قفل اثرانگشتی همانطور که از نام آن پیداست، از طریق اثرانگشت که یک شناسۀ بیولوژیک و منحصربفرد است، درب ها را باز می کند. در این سیستم نیز مانند تمام سیستم های هوشمندِ تردد، ابتدا باید الگوی اثرانگشت در پایگاه دادۀ دستگاه ذخیره شده باشد. تنها با قرار دادن انگشت روی فضای مشخص شده برای اسکن اثرانگشت، که سنسور تشخیصی در زیر آن تعبیه شده و سپس تأیید آن، قفل درب باز می شود.
با ابداع هر ابزار هوشمند و جدید در تجهیزات کنترل تردد، امکان انتخاب بین دستگاه های متناسب و سازگار با هر محیط بیشتر فراهم می شود. قفل های الکترونیکی هم از این قاعده مستثنی نیستند و قفل های تشخیص چهره، امکان افزایش سطح امنیت با کاهش احتمال خطا و تقلب را فراهم کرده است. عملکرد قفل های تشخیص چهره، از طریق دوربینِ تعبیه شده روی دستگاه صورت می گیرد. دوربینِ دستگاه از چهرۀ فرد به صورت سه بعدی و بر اساس نور و ویژگی های صورت مثل بینی، گونه ها و چشم و حالات چهره عکس گرفته و در سیستم ذخیره می کند. هنگام ورود فرد در مقابل دوربین قرار گرفته، دستگاه اطلاعاتِ تصویر اسکن شده ی فرد را با اطلاعاتِ از قبل ثبت شده در حافظه مقایسه و در صورت تطابق، قفل باز می شود.
در قفل الکترونیکی رمزی نیز یک صفحه کلید روی قفل قرار دارد که برای ورود ابتدا باید رمز عبوری که از قبل در حافظه ذخیره شده، وارد شود و در صورت ورود رمز به طور صحیح، قفل باز خواهد شد. قفل های الکترونیکی با توجه به کارکرد و اندازۀ کوچکشان، بیشتر در مکان هایی که افراد زیادی در مدت تقریبا طولانی در محل حضور دارند و نیاز به محلی برای نگهداری وسایل خود دارند، مثل استخرها و پارک های آبی، دانشگاه ها، صندوق های امانات بانکی، باشگاه ها و ... استفاده می شود، که امکان کنترل و مدیریت قفل ها به صورت همزمان و آنلاین نیز وجود دارد.
دستگیره های دیجیتال یا هوشمند، قفل هایی هستند که با ورود رمز یا اثرانگشت یا تشخیص چهره یا استفاده از کارت RFID و یا ترکیبی از این روش ها، زبانۀ مغزیِ دستگیره به صورت اتوماتیک توسط موتور الکتریکی قرارداده شده در بدنۀ دستگیره و یا به وسیله بالا و پایین کردن اهرم دستی در برخی مدل ها، به عقب رفته و درب باز می شود. علاوه بر روش های شناسایی بالا، از طریق کنترل از راه دور با اتصال به گوشی همراه یا توسط ریموت کنترل های دستی، زبانۀ دستگیره به صورت اتوماتیک جابجا شده و درب را قفل یا باز می کند.
این دستگیره ها که امروزه در مجتمع های مسکونی و اداری بسیار کارایی دارند، امنیت بسیار خوبی ایجاد کرده اند و روز به روز در حال رشد فناوری هستند و کمک بسیاری به افراد می کنند تا در صورت گم کردن یا جاگذاشتن کلیدهای مکانیکی با استفاده از تکنولوژی های همیشه همراه مثل ویژگی های بیولوژیکِ اثرانگشت و چهره، امکان ورود به محل زندگی یا کار دچار اختلال نشود. البته ظاهر زیبا و لوکس این دستگیره ها در کنار افزایش امنیتِ محل، قابل توجه است. این دستگیره ها را می توان بر اساس نیاز و سازگاری با محیط تهیه و استفاده کرد، زیرا خصوصیات این دستگیره ها به تناسب کارایی در محل های مختلف متغیر هستند.
نسل اول این دستگیره ها تنها به وسیلۀ کارت های مغناطیسی، صفحه کلید رمز و اثرانگشت عمل می کنند، که البته در برخی از آن ها، از نرم افزارهای گوشی همراه و ریموت کنترل های دستی، برای کنترل از راه دور نیز تعبیه شده است. در نسل بعدیِ این دستگیره ها با اضافه شدن دوربین به دستگیره، قابلیت کنترل محیط پشت درب و بیرون از محل زندگی یا کار را هم امکان پذیر می کند و موجب می شود در صورت احتمال خطر، تصاویر افراد مهاجم از طریق ارسال به نرم افزار گوشی همراه در اختیار مالک و در نهایت در اختیار نیروهای امنیت قرار گیرد.
در نسل های بعدی علاوه بر دوربین، سنسور تشخیص چهره و امکان تماس ویدیوئی و تصویری فراهم شده، که ضریب امنیت را بسیار افزایش می دهد. اتصال دستگیره ها به گوشی همراه، این قابلیتِ بسیار مهم را ایجاد می کند که در صورت نبودن مالک در منزل یا مدیر در شرکت، افراد پشت درب در صورت تأیید مالک یا مدیر و بدون معطلی زیاد، بتوانند با استفاده از رمزعبورهای یکبارمصرف یا الکترونیکی وارد خانه یا شرکت شوند. استفاده از ریموت کنترل ها نیز سبب می شود تا ورود و خروج افراد فقط توسط فردِ در اختیار دارندۀ ریموت امکان پذیر و قابل کنترل باشد. لزوم وجود امنیت و آرامش در محیط، به خصوص در مکان های پررفت و آمد، امری انکارناپذیر است.
سیستم های کنترل دسترسیِ درب های اتوماتیک براساس کاربرد ویژه ای که دارند، به دو دستۀ کنترل دسترسی آسانسور و درب های اتوماتیک قابل تقسیم بندی هستند. درب های اتوماتیک علاوه بر ظاهر زیبا موجب ایجاد امنیت و جلوگیری از ترافیک و هدررفت زمان و انرژی است. همچنین به دلیل اینکه در استفاده از آن ها، تماس لمسی و دست زدن وجود ندارد، موجب شده تا تردد برای افراد کم توانِ حرکتی بسیار آسان گردد و زمان عبور کاهش و در نتیجه ترافیک در محل بسیار کاهش می یابد.
درب های اتوماتیک نوعی از درب های الکترونیکی هستند که باز یا بسته شدنِ آن ها نیازی به دخالت مستقیم فرد و تماس با درب ندارد و تنها به وسیلۀ موتور الکتریکی، برد الکترونیکی و سنسورهای تعبیه شده بر روی درب و با تشخیص حضور افراد در پشت درب، درب به صورت خودکار باز شده و پس از دور شدن افراد از سنسور، تاحدی که دیگر قابل تشخیص نباشند، درب مجدد بسته می شود. این درب ها در مراکز خرید که عموما افراد خریدهای بسیاری به همراه دارند بسیار مناسب است. این درب ها خصوصا برای افرادی که توانایی جسمی و حرکتی کم یا ضعیفی دارند نیز، طراحی و به دو صورتِ حرکت افقی و حرکت عمودی تولید شده و در بازار موجود هستند. درب های با حرکت افقی و از جنس شیشه که ظاهر زیبا و خاصی داشته و در مصرف انرژی به صرفه هستند، بیشتر در مراکز خرید و درب های با حرکت عمودی در پارکینگ ها و محیط های خاصِ حفاظتی قابل مشاهده هستند.
در ساختمان های مسکونی و مجتمع های بزرگ، کنترل و استفاده از آسانسور، یک مسئله ی جدی است. یکی از راه حل هایی که مدیران مجموعه ها درنظر گرفته اند، استفاده از اثرانگشت، چهره، کارت های هوشمند، تگ ها و رمزهای عبور برای کنترل دسترسی آسانسورها است. با این روش، فقط افراد ساکن و مجاز به تردد در ساختمان، امکان استفاده از آسانسور را دارند و این راه حل موجب افزایش امنیتِ ساختمان و کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری از آسانسور می شود.
این مسئله به خصوص در مجتمع های خوابگاهیِ دانشجویی، دانشگاه ها و از این دست بسیار پراهمیت است. در این روش علاوه بر صفحه کلیدِ طبقات، یک پنل جداگانه رمز یا اثرانگشت یا تگ و کارت و یا دوربین برای تشخیص چهره وجود دارد، که پس از ورود شمارۀ طبقه، تأییدِ هویت با یکی از روش های احراز هویت، انجام می شود و آسانسور به سمت طبقۀ موردنظر حرکت می کند.
همانطور که در این مقاله بارها به آن اشاره شد، ایجاد و تقویت امنیت در مکان های مختلف، اهمیت بسیاری دارد که استفاده از تجهیزات کنترل تردد این امنیت را تا حد زیادی فراهم می کند. همانطور که کنترل تردد افراد در مناطق مسکونی و مجتمع های تجاری و اداری، مهم و ضروری است، کنترل تردد خودروها نیز بسیار مهم و قابل توجه است. به همین علت، استفاده از تجهیزات کنترل تردد خودروها در پارکینگ های مجتمع های اداری، تجاری و مسکونی بسیار ضروری است. مهم ترین تجهیزات کنترل تردد خودروها، شامل راهبندها، گیت های کنترل تردد، دستگاه های کارتخوان، دوربین و نرم افزارهای پلاک خوان، تگ ها و کارت های هوشمند، آنتن های برد بلند و ... هستند.
گیت های تردد خودرویی از کاربردی ترین تجهیزات کنترل تردد خودروها می باشند که با بررسی عبور و مرور خودروها، از ورود غیرمجازِ خودروهای غیرمجاز برای تأمین امنیتِ دیگر وسائل نقلیه، سرقت و مزاحمت های دیگر جلوگیری می کند. در واقع گیت کنترل تردد خودرویی مانعی است که برای کنترل ورود و خروج خودروها در محل ورودی ساختمان ها و محوطه های عمومی که افراد و خودروهای زیادی از آن تردد دارند، استفاده می شود. گیت های خودرویی با توجه به کاربردهای مختلف، به دو دستۀ راهبندهای خودرویی و گیت های ضدتروریستی قابل تقسیم بندی هستند.
راهبندهای خودرویی، بوم، بازو یا اهرم های بلندی هستند که در مبادی ورودی پارکینگ ها، مجتمع های مسکونی، اداری، تجاری و فضاهای باز عمومی نصب می شوند. این راهبندها نقش به سزایی در ایجاد نظم و افزایش امنیت در محل های تجمع خودروها دارند و البته به دلیل ساختار ساده تری که نسبت به گیت های تردد خودرویی دارند، عموما برای محل های با جمعیت و ظرفیت متوسط کارایی بالاتری دارند.
در کنار راهبندها، گیت های ضدتروریستی هستند که در اماکن نظامی و امنیتی، ادارات و سازمان های دولتی و خصوصیِ بزرگ و حساس، پالایشگاه ها، فرودگاه ها و از این دست مکان ها بسیار کاربرد دارند. این گیت ها باید برای مقاومت در برابر ضربات و صدمات شدید مقاوم باشند. همچنین برای مقابله با ورود ناگهانیِ خودروهای تروریستی نیز باید به سنسورهای قوی مجهز باشند. این گیت ها در انواع مختلف تولید شده و با توجه به میزان حساسیتِ محل محافظت شده، انتخاب می شوند. گیت هایی که در مراکز نظامی و حساس تر استفاده می شوند، باید توان تخریبِ اهداف تروریستی و ممانعت از ورود افراد و خودروهای مهاجم را داشته باشند و بر این اساس به چند مدل تقسیم می شوند:
این گیت ها به صورت NC (نرمالی بسته یا در حالت عادی بسته) و NO (نرمالی باز یا در حالت عادی باز) قابل استفاده هستند. حالت NO به این معنی است که در حالت عادی گیت به حالت عبور آزاد است و در صورت تشخیص خطر، به حالت دفاعی و بسته تغییر حالت می دهد و حالت NC به این معنی است که در حالت عادی مسیر عبور مسدود است و در صورت تأیید اعتبار خودروی عبوری، گیت به حالت عبور آزاد، تغییر حالت می دهد.
تگ ها، برچسب ها و کارت های RFID از دیگر تجهیزات کنترل تردد هستند که جهت هویت بخشی و قابل پیگیری بودنِ خودروها و اشیاء از طریق شناسۀ ثبت شده در این تجهیزات، استفاده می شوند. تگ ها، کارت های کوچکی هستند که یک چیپ الکترونیکیِ کوچک، جهت ذخیرۀ اطلاعات و یک آنتن برای جابجایی و انتقال اطلاعات و دریافت موج ها و سیگنال ها در داخل آن تعبیه شده است.
استفاده از پارکینگ های عمومی مستلزم پرداخت هزینه برای میزان زمان اشغالِ فضای پارک، توسط خودرو است. برای این منظور ابتدا باید اطلاعات خودروها مثل شماره پلاک و زمان ورود ثبت شود، تا در هنگام خروج، محاسبۀ هزینه برای آن خودرو به راحتی انجام شود. بهترین گزینه برای انجام این کار، دستگاه های کارتخوان هستند که به حساب بانکِ فردی که از فضای پارکینگ بهره برداری اقتصادی می کند، متصل است.
روش پرداخت هزینه به این صورت است که در ابتدای ورود خودرو، پلاک و زمان ورود او در کارت هوشمند ثبت و ذخیره می شود. هنگام خروج، کارت را بر روی صفحه نمایشگر گذاشته یا به آن نزدیک می کنند تا میزان زمان توقف و هزینۀ قابل پرداخت در آن نمایش داده شود و سپس با استفاده از کارت های بانکیِ عضو شبکه شتاب، هزینه در کارتخوان پرداخت می شود که نیازی به پرداخت نقدی و دردسرهای بعدی آن نیست.
یکی دیگر از تجهیزات کنترل تردد، آنتن های برد بلند با ریدرهای UHF هستند که در ابتدای ورودیِ پارکینگ ها یا فضاهایی که خودروهای زیادی پارک می شوند، نصب می شوند. زمان ورود خودرو، فرکانس تگ یا لیبل RFID که روی شیشۀ خودرو (پشت آینه وسطِ شیشۀ جلو) نصب شده، از طریق این ریدرهای UHFبه دستگاه کارتخوان منتقل می شود. همچنین این آنتن از طریق یک کابل LAN به یک دستگاه اکسس کنترل یا کنترل تردد متصل است. از سوی دیگر دستگاه کارتخوان نیز توسط یک کابل به راهبند یا گیت کنترل تردد متصل شده است. در نتیجه پس از دریافت سیگنال و ارسال به گیت کنترل تردد، درصورتی که این فرکانس یا در واقع این شناسه از قبل در حافظه سیستم ثبت شده باشد، فرمان آزاد شدن رله و در نهایت باز شدن گیت یا راهبند انجام می شود.
حفظ امنیت و ایجاد نظم از جمله مسائل و چالش های پراهمیت برای تمام افراد جامعه است و افراد دارای توان حرکتیِ کمتر نیز از این قاعده مستثنی نیستند و حتی نیاز به توجه بیشتری در این زمینه دارند. افرادی که دارای کم توانیِ حرکتی یا معلولیت هستند، عموما از ویلچر استفاده می کنند که چالش هایی را برای آن ها در استفاده از مناطق یا مراکزی که در ورودی آن ها گیت نصب شده است، ایجاد می کند.
گیتهای کنترل تردد به صورت کلی برای افراد با قامت ایستاده طراحی شده اند و افراد ویلچری با توجه به عرض ویلچر، امکان استفاده از این گیتها را ندارند. به همین علت، گیت هایی متناسب با این نیاز تولید شده اند و به همین دلیل به این گیت ها، ویلچری سویینگ می گویند. علاوه بر افراد ویلچری، محیط هایی مثل بیمارستان ها برای عبور برانکارد یا تخت های بیمارستانی، مراکز خرید بزرگ و تجاری برای عبورِ چرخ های حمل بار، فرودگاه ها برای عبور چمدان و کالاهای بزرگ، استادیومهای ورزشی برای عبور دوچرخه و از این قبیل مکان ها نیز به گیت های با عرض بیشتر احتیاج دارند. به همین علت است که گفته می شود گیت های کنترل تردد، بر اساس نیاز افراد و مکان ها طراحی شده اند و توانایی ها و محدودیت های انسانی نیز در ساخت آن ها مورد توجه قرار گرفته است.
گیتهای کنترل دسترسی سویینگ نیز مانند سایر گیت ها با ایجاد مانع فیزیکی در مسیر عبور، از ورود غیرمجاز به محل یا مجموعه ی محدودشده جلوگیری می کند، با این تفاوت که محدودیت های افراد دارای معلولیت و بزرگیِ ابعاد اجسام، در ساخت آن ها لحاظ شده است. گیت های کنترل ترددِ سویینگ در مدل ها و اشکال مختلف تولید می شوند، مانند کنترل تردد لولایی، ویلچری سویینگ، تمام قد سویینگ و ... . گیت های سویینگ با توجه به مورد استفاده ی آن ها، در واقع به صورت یک گیت مکمل، در کنار گیت های کنترل دسترسیِ دیگر نصب می شوند. بدنه ی این گیت ها از جنس استیل با کیفیت و مقاوم ساخته شده و در مدل های باله دار، جنس باله ها از شیشه یا پلاستیک های شفافِ بسیار با کیفیت و مقاوم است و قابلیت چرخش و بازگشایی در هر دو جهت، با زاویه 90 درجه دارند.
برخی مدل های گیت های کنترل تردد سویینگ به صورت تک پایه و برخی دیگر به صورت دو پایه هستند، که در واقع طول راهروی گیت در آن ها بیشتر از طول راهرو در گیت های تک پایه است. مدل دیگری از گیت های سویینگ به نام گیت سویینگ ویلچری تمام قد، نسبت به مدل های دیگر عرض و ارتفاع بیشتری دارد که موجب افزایش و تقویت امنیت در محل می شود و بیشتر در ورزشگاه ها و مراکز امنیتی و نظامی کاربرد دارد.
از دیگر کاربردهای گیت های سویینگ، عبور همزمان چند نفر است. برای مثال هنگام عبور مقامات به همراه محافظان و یا مشایعت کنندگان نیاز به عرض بیشتری است که استفاده از گیت های ویلچری سویینگ این امکان را فراهم می کند که در اصطلاح به آن ها گیت های VIP گفته می شود. همچنین در مواقع بحرانی و اضطراری، از مهمترین مسائل خروج سریعتر افراد از ساختمان و محل می باشد، که عریض بودن گیت های کنترل تردد سویینگ، امکان عبور همزمان چندنفر رو فراهم و موجب ایمنی افراد می شود.
گیت های ویلچری سویینگ، ویژگی ها و مزایای بسیار زیاد و کاربردی دارند. از جمله، استفاده از ریموت های دستی برای کنترل تردد، که موجب می شود تا پرسنل امنیتی به راحتی و از راه دور امکان کنترل و نظارت بیشتری بر محل تردد داشته باشند. استفاده از چند ریموت به صورت همزمان برای یک گیت کنترل تردد نیز برای گیت های سویینگ امکان پذیر است.
قابلیت اتصال به سیستم های BMS (هوشمندسازی ساختمان) و اعلان حریق، موجب ایمنی در برابر خطرات احتمالی خواهد شد. امکان افزودن سنسورهای قوی مثل سنسور برخورد با مانع، تشخیص اختلال یا تعلل در حرکت و سنسور صحت عبور نیز از جمله مزایای گیت های سویینگ است.برای مثال از اساسی ترین مشکلات معلولان حرکتی یا ذهنی، کندی و عدم توازن و تعادل در حرکت و نیاز به زمان بیشتر در عبور از موانع است، که استفاده از حسگرهای تشخیصی برخورد با مانع و تعلل در حرکت، این مشکلات را به راحتی برطرف می کند.
امکان اتصال و همگام سازی گیت های سویینگ با انواع دستگاه ها و سیستم های کنترل تردد مثل حضور و غیاب از مهمترین ویژگی های یک گیت کنترل تردد است. عملکرد گیت های ویلچری سویینگ مشابه عموم گیت های کنترل تردد است. با افزودن سیستم حضور و غیاب به گیت کنترل دسترسی، به راحتی می توان بر ورود و خروج افراد نظارت کرد. همانطور که می دانید سیستم های کنترل دسترسی به شیوه های مختلف، اعتبارسنجی و احراز هویت انجام می دهند. روش هایی مثل اثرانگشت، چهره، کارت های هوشمند یا RFID، رمز عبور و ... از جمله ی آن ها می باشد.
با قرار گرفتن ویلچر یا دوچرخه در پشت گیت، در صورت استفاده از سیستم های کنترل تردد، هویت افراد توسط دستگاه حضور و غیاب، به یکی از روش های اثرانگشت، تشخیص چهره، رمز عبور و یا با استفاده از کارت های هوشمند، مورد بررسی قرار گرفته و در صورت صحت اعتبار، دستگاه اجازه ی باز شدن را به گیت ارسال می کند و باله یا مانع گیت به صورت اتوماتیک باز شده و راه عبور فرد را آزاد می کند.
قابلیت استفاده به صورت یکطرفه یا دوطرفه نیز، از نکات و مزایای قابل توجه گیت های ویلچری سویینگ است. در حالت یکطرفه می توان گیت ها را به صورت،کنترل ورود به وسیله ی روش های احراز هویت و خروج ممنوع استفاده کرد. مدل کنترل ورود با سیستم و روش های اعتبارسنجی هویت و خروج آزاد و یا هم کنترل ورود و هم کنترل خروج توسط دستگاه حضور و غیاب، از مدل های حالتِ دوطرفه ی گیت های ویلچری سویینگ است.
گیتهای کنترل تردد در مکان های ورزشی و تفریحی، دستگاهی است که نصب آن در ورودی باشگاه ها، ورزشگاه ها، شهربازی ها، پارک های آبی و... جهت حفظ نظم و کنترل تردد، بسیار ضروری و لازم است. با استفاده از گیت های کنترل تردد یا کنترل دسترسی، از ورود افرادی که جزء اعضای مجموعه ورزشی و تفریحی نیستند یا اشتراک آن ها لغو شده جلوگیری خواهد شد. با توجه به حجم بالای رفت و آمد در ورزشگاه ها، اماکن تفریحی و از این دست، استفاده از نیروی انسانی برای کنترل تردد و ایجاد نظم و امنیت، بیهوده، پرهزینه و پرخطا است.
استفاده از گیتهای کنترل تردد باشگاهی، علاوه بر تردد اعضاء، در کنترل تردد کارکنان باشگاه نیز نقش به سزایی دارد. گیت های کنترل تردد باشگاهی با توجه به نوع عملکرد و وسعت مجموعه، میزان تردد و تعداد افراد در حال تردد، انواع مختلفی دارند. گیت کنترل تردد سه اهرمی (سه میلهای، سه شاخهای) و گیت کنترل تردد تمام قد(امنیتی)، جزء این دسته از گیت ها هستند که با نام گیت های باشگاهی نیز شناخته میشوند.
گیتهای کنترل تردد باشگاهی قابلیت سازگاری با انواع سیستمهای کنترل دسترسی یا اکسس کنترل را دارند. یکی از این سیستم ها، دستگاه حضور و غیاب است که با استفاده از اثرانگشت، چهره، رمز عبور و کارت های RFID ورود و خروج افراد را ثبت می کند. از دیگر تجهیزات سیستمهای حضور و غیاب، نرم افزار یا اتوماسیون جامع باشگاهی است که با نصب بر روی یک سیستم کامپیوتری یا سرور و اتصال به دستگاه حضور و غیاب امکانات فراوان و همچنین یک بسته ی کامل سیستم کنترل و ثبت تردد را در اختیار مدیران اماکن ورزشی و تفریحی قرار می دهد. از جمله ی این امکانات می توان به نظارت و کنترل تعداد جلساتِ قابل استفاده ی اعضاء، ساعت ورود و خروج اعضاء و کارکنان، کنترل هزینه های مجموعه ورزشی و تفریحی و... اشاره کرد.
گیت باشگاهی 3 میلهای یا 3 شاخهای از یک پایه ی ثابت، یک محور گردان و سه اهرم یا بازو که با زاویه ی 120 درجه نسبت هم قرار دارند و به محور متصل هستند، تشکیل شده است. این گیت های کنترل تردد باشگاهی عموما از جنس استیل ضدزنگ و بسیار با کیفیت ساخته شده اند و در برابر شرایط آب و هوایی مختلف بسیار مقاوم هستند. این گیت های باشگاهی قابلیت استفاده به صورت دو سویه دارند. از یک گیت کنترل تردد 3میله ای هم به عنوان گیت کنترل ورود و هم به عنوان گیت کنترل خروج می توان استفاده کرد. به این معنی که هم در ورود و هم در خروج نیاز به استفاده از روش های اعتبارسنجی و احراز هویت، مثل اثرانگشت، چهره، کارت هوشمند و یا رمز عبور است. این گیت های کنترل دسترسی در حالت های دیگر به صورت کنترل ورود و خروج آزاد و به صورت کنترل ورود و خروج ممنوع نیز قابل استفاده هستند. نحوه ی عملکرد این گیت ها به صورتی است که با قرار گرفتن فرد در پشت گیت و استفاده از یکی از روش های احراز هویت و با تایید اطلاعات هویتی از سوی سیستم نرم افزاری، بخش سخت افزاری گیت کنترل تردد که بازوها به آن متصل هستند، آزاد شده و با عبور فرد بازوی جلویی به پایین رفته و بازوی پشتی به جای بازوی قبلی و در مقابل نفر بعدی قرار می گیرد.
در واقع عملکرد گیت کنترل تردد 3 اهرمی، دستگاه حضور و غیاب و نرم افزار جامع باشگاهی به این شکل است که، در مرحله اول باید اطلاعات شخصی و هویتی افراد در نرم افزار باشگاه ثبت و در واقع حساب کاربری برای آن ها تعریف شود و یا در صورت داشتن حساب کاربری، اشتراک آن ها تجدید شود. پس از آن باید با توجه به نوع احراز هویت یا اعتبارسنجی(اثرانگشت، چهره، کارت هوشمند (RFID)، رمزعبور، QR کد)، افراد در دستگاه حضور و غیاب تعریف شوند و به عبارت دیگر اثرانگشت، اسکن چهره، رمز عبور اختصاصی یا شناسه ی کارت هوشمند افراد، در حافظه یا دیتابیس دستگاه حضور و غیاب ذخیره شود. در نهایت با قرار گرفتن فرد در پشت گیت کنترل تردد، دستگاه حضور و غیاب با استفاده از روش های اعتبارسنجی هویت، اطلاعات اعم از اثرانگشت، اسکن چهره و ... را دریافت و به نرم افزار باشگاه ارسال می کند. در صورت تطابق اطلاعات با نمونه های اولیه و ذخیره شده در حافظه و داشتن اشتراک عضویت، اجازه ی آزاد شدن اهرم ها برای عبور فرد را به گیت ارسال می کند. نکته ی قابل توجه در عملکرد اتوماسیون باشگاهی این است که در هنگام ثبت حساب کاربری، تعداد جلساتِ قابل استفاده و میزان هزینه ی پرداختی افراد نیز در آن ثبت می شود و هر بار در هنگام اعتبارسنجی از تعداد جلسات یا هزینه پرداختی افراد کسر می شود. برای مثال در شهربازی ها، استخرها یا پارک های آبی، در ابتدا کارت های هوشمندِ قابل شارژ به شکل های مختلف، مانند کارت های بانکی یا در قالب مچ بندهای مغناطیسی و ... در اختیار افراد قرار می گیرد که هنگام استفاده در گیت های مربوط به بازی، با توجه به میزان ساعت استفاده یا تعداد و مبلغ بازی های استفاده شده، از مبلغ شارژ کارت هوشمند کسر می گردد.
گیت کنترل تردد تمام قد، غالباً به دو دلیل در استادیوم های ورزشی، فرهنگی یا مراکز حساس امنیتی کاربرد بسیار دارد. دلیل اول به خاطر تمام قد بودن گیت می باشد که موجب جلوگیری از بی نظمی در حجم بالای رفت و آمد خواهد شد. دلیل دوم بخاطر وجود سیستم های امنیتی و هشداردهنده ی قابل اتصال به گیت، برای جلوگیری از ورود افراد یا اشیاء خطرناک برای حفظ امنیت افراد و ورزشگاه ها و مراکز امنیتی است. این گیت های کنترل دسترسی، سازه ای شبیه به یک اتاقک است که در آن، اهرم هایی عمود و متصل به میله ای در وسط گیت، از بالا تا پایین درجهت 4 محور به صورت افقی و با زاویه ی 90درجه نسبت به هم قرار گرفته اند.
جنس گیت کنترل تردد تمام قدِ ورزشگاهی از استیل ضدزنگ، با ضخامت و دوام بالا است که در برابر وضعیت های جوی مختلف به خصوص زنگ زدگی مقاوم است. گیت تمام قد باشگاهی نیز مانند گیت 3اهرمی، قابلیت سازگاری با انواع سیستم های حضور و غیاب و نرم افزار های باشگاهی را دارد و از لحاظ عملکرد نیز کاملاً مشابه گیت کنترل تردد 3میله ای است. برای استفاده از استادیوم های فرهنگی و ورزشی نیز باید هزینه پرداخت کرد، که پرداخت هزینه به چند روش امکان پذیر است. از جمله ی این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
افراد، در تمامی این روش ها ابتدا باید از طریق نرم افزارهای باشگاهی ثبت نام انجام داده و یا موجودی حساب کاربری خود را شارژ نمایند. در استفاده از کارت های هوشمند در واقع با شارژ حساب، کارت هوشمند آن ها شارژ خواهد شد و هنگام ورود به ورزشگاه با نزدیکترین کارت به پنل گیت کنترل تردد تمام قد، مبلغ تعیین شده برای ورود و استفاده از مجموعه از کارت کسر خواهد شد.
در برخی گیت های کنترل تردد تمام قد نیز از بارکد یا QRکد برای عبور از گیت استفاده می شود. به این صورت که بعد از ثبت نام و پرداخت هزینه در اتوماسیون باشگاهی، سیستم یک فیش الکترونیکی حاوی بارکد یا QRکد ایجاد می کند، که فرد می تواند با چاپ این فیش روی کاغذ و نمایش آن به دستگاه بارکدخوانِ متصل به گیت کنترل تردد، وارد ورزشگاه شود. یا می تواند با به همراه داشتن QRکد در گوشی همراه و قرار دادن آن در مقابل دستگاه QRکدخوان از گیت عبور کرده و وارد مجموعه شود.
گیت های بازویی قابل حمل با کنترل ورود و خروج سراسر کارگاه ها، پارکینگ ها و سایر مناطق ممنوعه، نقش مهمی در مدیریت ترافیک دارند. راهبندهای بازویی اتوماتیک، یک مانع فیزیکی موقت بین وسیله نقلیه و نقطه ورودی، منطقه کاری و جاده های دارای رفت و آمد ایجاد می کند که موجب توقف اجباری وسیله نقلیه می شود.گیت بازویی قابل حمل، با قابلیت کنترل از راه دور، پس از اطمینان از ایمن بودن وسیله نقلیه برای ورود به محل، به راننده اجازه عبور می دهد.
در این مقاله نگاهی دقیق به گیت های بازویی قابل حمل خواهیم داشت که باتوجه به چالش های ترافیکی، راهبندهای بازویی اولین راهکار منحصر بفرد طراحی شده در جهان می باشد، که در دسترس است. البته علاوه بر راهبندهای بازویی، تجهیزات و راهکارهای بسیار دیگری نیز برای مدیریت ترافیک در سراسر دنیا وجود دارد که مورد استفاده قرار می گیرد.
همانطور که کاملا از نام بازوی قابل حمل مشخص است، این دستگاه یک راهبند قابل حمل است، که می تواند از مکانی به مکان دیگر منتقل شود و همچنین توسط ریموت دستی، از راه دور قابل کنترل است. بازو یا بوم قابل حمل، نسلی جدید از راهبندهای بازویی اتوماتیک است. راهبند بازویی پورتابل از دو قسمت تشکیل شده است:
این راهبند یک بوم بلند دارد که اندازه آن بنا بر نیاز و سفارش مشتری قابل تغییر است و برای دید بهتر رانندگان، یک تابلوی کوچک علامت ایست (STOP) در وسط بازو به آن متصل است. معمولا برای رنگ بوم از دو رنگ که به صورت راه راه و درخشان یا به اصطلاح شبرنگ هستند، مانند سفید و قرمز یا مشکی و زرد و از این دست که دید درستی در روز و شب ایجاد می کنند، استفاده می شود.
جعبه واحد قدرت در یک سمت از محل ورودی نصب می شود که بازو یا بوم به آن متصل می شود. جعبه قدرت دارای پایه های تثبیت کننده است، که قابلیت نصب بر روی سطوح مختلف را دارد و معمولا به رنگ نارنجی یا زرد می باشد که دید مناسبی برای روز و شب دارد.
راهبند بازویی همچنین دارای صفحه کنترل مرکزی برای عملکرد دستی، نمایشگر نشان دهنده ی ولتاژ و هشدار و دو چراغ برای هشدار بصری بیشتر برای اعلام احتیاط به رانندگان است.
طراحی خلاقانه راهبند بازویی قابل حمل این امکان را فراهم می کند تا بتوان از راه دور و بدون حضور فیزیکی افراد برای کنترل ترافیک، ترافیک را مدیریت و کنترل کرد. راهبندهای بازویی خودکار را می توان برای اماکن و مناطق کاری که نیاز به امنیت دارند، استفاده کرد.
گیت بازویی قابل حمل به وسیله باطری کار می کند که قابلیت شارژ مجدد دارند. همچنین این گیت ها را می توان از طریق بخش قدرت و از راه دور توسط ریموت دستی کنترل کرد. به این شیوه که، با فشار دادن یک دکمه ی روی نمایشگر یا ریموت دستی، بوم یا بازو بالا می رود و مسیر عبور وسایل نقلیه از راهبند را آزاد می کند تا ترافیک پشت راهبند بازویی کاهش پیدا کند. همچنین با فشردن همان کلید، بازوی راهبند پایین می آید تا از ورود وسایل نقلیه غیرمجاز به منطقه جلوگیری شده یا فقط برای مدتی کوتاه از عبور آن ها جلوگیری می کند.
استفاده از راهبندهای بازویی امنیت و ایمنی بسیار بالایی برای افراد و مشاغل و وسایل نقلیه ایجاد می کند، که موجب برتری این گیت ها در برابر روش های سنتی است. راهبندهای بازویی با قرار دادن یک مانع فیزیکی موقت میان محل محافظت یا محدود شده با وسایل نقلیه، این امکان را فراهم می کند تا به جای روش های سنتی که از افراد کنترل کننده ی ترافیک استفاده می کرد و این افراد را در معرض خطرات کاری بسیاری قرار می داد، از یک مانع غیرزنده برای کنترل ترافیک استفاده شود. در روش سنتی افراد کنترل کننده در میان مسیر با گرفتن یک تابلوی کوچک علامت ایست (STOP) در دست، برای متوقف کردن رانندگان استفاده می کردند، که خطرات بسیاری به همراه داشت.
دیگر مزیت این راهبندهای بازویی قابل حمل، جلوگیری از ورود خودروهای نا ایمن به منطقه ی موردنظر است. به کمک راهبندهای بازویی، که قابلیت کنترل از راه دور دارند، فرد کنترل کننده یا واحد کنترل می تواند از یک فاصله ایمن از منطقه ی ترافیک، کنترل و مدیریت ترافیک را انجام دهد.
راهبندهای بازویی قابل حمل، به چند دلیل، ایمنی کنترل کننده های ترافیک را افزایش می دهد:
راهبندهای بازویی پورتابل، علاوه بر ایجاد ایمنی برای کنترل کننده های ترافیک، موجب افزایش ایمنی برای رانندگان نیز می شود. ایجاد یک مانع بصری که به راحتی و به سرعت برای رانندگان قابل تشخیص است، صدمات احتمالی برای رانندگاان را به شدت کاهش می دهد.
راهبندهای بازویی اتوماتیک ویژگی های بسیاری دارند، که آن ها را به گزینه ای مطلوب و تاثیرگذار تبدیل می کند. از ویژگی های راهبندهای بازویی قابل حمل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
عملکرد آسان :
به دلیل درنظر گرفتن عملکرد کاربر در طراحی راهبند و استفاده از یک کلید به جای چند کلید برای کنترل و باز و بسته کردن بوم، خطای انسانی و خطرات ناشی از آن خطاها را کاهش می دهد و استفاده از گیت را آسان می کند.
پایداری و قابلیت حمل :
گیت های بازویی بسیار بادوام و در عین حال قابل حمل است که به کمک پایه های مقاومِ قابل افزایش می توان آن ها را بر روی سطوح ناهموار نیز نصب کرد. در انتهای جعبه کنترل، برای سهولت در حرکت، چرخ های کاستوری (چرخ های زیر صندلی و میز ) تعبیه شده که امکان جابجایی را فراهم می کند. علاوه بر این، گیت های بازویی پورتابل به این دلیل که در فضای باز نصب می شوند، قابلیت تحمل و ایستایی در برابر بادهای با سرعت بالا را دارند.
راه اندازی و تنظیمات سریع :
گیت های بازویی پورتابل را می توان در عرض چند دقیقه نصب کرد و نیازی به ابزارهای اضافی برای نصب نیست.
باطری بادوام و با عمر طولانی :
باطری های استفده شده در راهبندهای بازویی قابل حمل در جعبه کنترل قرار داشته و قابل شارژ هستند، که نگرانی ها در مورد اتمام شارژ باطری و قطعی و اختلال در عملکرد راهبند را برطرف می کند.
افزایش ایمنی و بهره وری :
با استفاده از گیت های بازویی قابل حمل و در نتیجه ی آن، فاصله گرفتن کنترل کننده ی ترافیک از مرکز خطرات و کاهش استرس و خستگی ناشی از ایستادن در گرما و سرما، امنیت، ایمنی و بهره وری نیروی کنترل کننده ی ترافیک، در محل کار افزایش می یابد.
گیت های کنترل تردد موانع فیزیکی هستند که با نصب در مکان های پرتردد و مسیر تردد افراد و وسایل نقلیه موجب ایجاد و حفظ امنیت در مکان موردنظر می شود. همچنین این گیت های کننترل تردد در ایجاد و حفظ نظم نقش به سزایی دارند. گیت های تردد یا کنترل دسترسی از گذشته تا امروز پیشرفت های چشمگیری داشته که علت همه ی این پیشرفت ها به وجود آمدن کسب و کارهای جدید و تنوع زیاد آن ها در طی زمان و نیاز مبرم این مشاغل به نظم و امنیت بوده است. امروزه به وسیله این گیت های کنترل دسترسی، امکان ثبت و کنترل تردد افراد به مراکز و مناطق مدنظر فراهم شده تا بتوانیم در صورت لزوم از این اطلاعات ثبت شده در جهت افزایش و تقویت امنیت در محل بهره ببریم.
کنترل تردد افراد با گیت های کنترل دسترسی از دو جهت قابل توجه است:
یکی از چالش های مدیران و کارمندان در محل کار، محاسبه ی صحیح و دقیق حقوق و دستمزد است که لازمه این موضوع ثبت دقیق ورود و خروج کارمندان است. گاهی نیز انجام دادن برخی کارهای شخصی و کوتاه مدت در خارج از محیط شرکت، مثل یک تماس تلفنی ضروری، یک خرید کوچک یا استعمال دخانیات و از این دست موارد، برای مدیران و کارمندان چالش هایی ایجاد می کند.مدیران برای جلوگیری از سوءاستفاده ی برخی کارمندان، حفظ نظم در محیط کار و مسئولیت های ناشی از اتفاقات ناگهانی در بیرون از شرکت، نیاز به ثبت و کنترل این گونه ترددها دارند و از سوی دیگر درج کسری کار برای این زمان های کوتاه و هر از گاهی، برای کارمندان ایجاد ناراحتی و چالش می کند. ثبت دقیق ورود و خروج کارمندان به وسیله دستگاه های حضور و غیابِ متصل به گیت کنترل تردد قابل انجام است که این دستگاه ها به روش های مختلف ترددها را ثبت می کنند. استفاده از هر کدام از این روش ها بستگی به میزان نیاز به امنیتِ آن مجوعه یا منطقه دارد. از جمله ی این روش ها می توان به کارت های RFID و مغناطیسی، اثرانگشت، تشخیص چهره، تشخیص عنبیه و ... اشاره کرد. کارت های RFID عموما برای مکان های عمومی و پر رفت و آمد و با میزان حساسیت و اهمیت کم، مثل موزه ها، هتل ها، مترو، شرکت ها و کسب و کارهای کوچک و ... بسیار کاربرد دارد. اهمیت جنبه ی مالی(اجازه ی عبور از گیت کنترل تردد در ازای کسر مبلغ از کارت) این کارت های مغناطیسی، معمولا بیشتر از جنبه ی اطلاعات هویتی آن ها است(مواردی مثل مترو، استخر، موزه و ...).
در تمام روش های ثبت تردد به تناسب آن روش، ابتدا باید اطلاعات فرد شامل اطلاعات هویتی، اسکن اثرانگشت، اسکن چهره، اسکن عنبیه و ... در حافظه ی دستگاه حضور و غیاب ذخیره شود. در روش استفاده از کارت RFID ابتدا اطلاعات هویتی افراد در حافظه ی دستگاه حضور و غیاب ذخیره شده و دستگاه یک شماره به هر شخص اختصاص می دهد. سپس کارت RFID برای آن کاربر با آن شماره اختصاصی در دستگاه ثبت و ذخیره می شود که با نزدیک کردن کارت به صفحه ی دستگاه حضور وغیابِ متصل به گیت کنترل تردد ، در صورت مطابقت اطلاعات کارت با اطلاعات دستگاه ساعت ورود و خروج فرد ثبت و گیت برای عبور باز می شود. در اماکن و مناطق با درجه حساسیت کمی بالاتر مثل ادارات دولتی، سازمان های خصوصی و نسبتا بزرگ و از این قبیل، استفاده از دستگاه های حضور غیاب با استفاده از ثبت اثرانگشت گزینه مناسب و رایج تری است. اثرانگشت هر فرد یه ویژگی منحصر بفرد انسانی یا به عبارتی بیومتریک است که قابلیت جعل و کپی ندارد. در این روش ابتدا اسکن اثرانگشت افراد در حافظه ذخیره و برای دفعات بعد با گذاشتن انگشت بر روی پنل لمسی دستگاه، سیستم اثرانگشت را اسکن و با نمونه ی ذخیره شده در بانک اطلاعاتی دستگاه مطابقت می دهد. در صورت تطابق نمونه با اسکن جدید اثرانگشت، ساعت ورود و خروج ثبت شده و گیت کنترل تردد برای عبور فرد باز می شود. از دیگر روش های رایج ثبت تردد، روش تشخیص چهره می باشد که چهره نیز مانند اثرانگشت از ویژگی های منحصربفرد انسانی است. برای ثبت اولیه ی چهره در دیتابیس سیستم، فرد مقابل دوربین دستگاه قرار گرفته و دستگاه در چند زاویه از چهره فرد عکس می گیرد و ویژگی های بیومتریک مثل فواصل بین دو چشم، بین بینی و لب ها، خطوط صورت و... را در حافظه ذخیره می کند. با قرار گرفتن مجدد فرد در مقابل دوربین، دستگاه چهره را اسکن و در صورت تطابق اطلاعات موجود در اسکن با اطلاعات موجود در دیتابیس دستگاه حضور و غیاب، اجازه ی باز شده گیت کنترل تردد را می دهد. گیت های کنترل تردد با روش تشخیص چهره برای مجموعه ها و سازمان های مهم و حساس و امنیتی مثل پالایشگاه ها، فرودگاه ها، کارخانجات صنعتی بزرگ، سازمانهای امنیتی دولتی، مراکز نظامی و از این قبیل، به دلیل درصد خطای بسیار پایین و نزدیک به صفر نسبت به اثرانگشت، کاربرد بیشتری داشته و بسیار ضروری و غیرقابل انکار است.
روش دیگری که می توان به آن اشاره کرد، روش تشخیص عنبیه است که جزء روش های بیومتریک و غیرقابل کپی و جعل است. دستگاه های حضور و غیاب به روش تشخیص عنبیه، دقت بسیار بالایی داشته و مانند تشخیص چهره عمل می کند. با این تفاوت که از عنبیه چشم افراد عکس و اسکن گرفته و در حافظه ذخیره می کند. با قرار گرفتن فرد مقابل دوربین، چشم فرد را اسکن و با تطابق آن با اطلاعات نمونه اولیه، اجازه باز شدن گیت کنترل تردد را می دهد.
هر مجموعه یا منطقه با میزان تردد بالا و وسعت زیاد، برای تامین و حفظ امنیت، علاوه بر کنترل تردد کارکنان نیاز به ثبت و کنترل تردد مراجعین نیز دارد. به خصوص برای سازمان ها و مراکز حساس و امنیتی، استفاده از گیت های کنترل تردد از اساسی ترین اقدامات پیشگیرانه در برابر خطرات احتمالی است. به کارگیری گیت های کنترل دسترسی سبب جلوگیری از ورود افراد غیرمجاز و همچنین کنترل ورود و خروج و میزان حضور مراجعه کنندگان در محل موردنظر می شود. مراجعین با ورود به مجموعه، ابتدا باید توسط پذیرش و نگهبانی شناسایی شود. پس از تایید اجازه ی عبور به چند شیوه مثل کارت RFID و QRکد یا بارکد که از روش های رایجی هستند، می توان از گیت های کنترل تردد عبور کرد. به این صورت که پذیرش پس از دریافت کارت هویتی فرد، یک کارت RFID و یا یک برگه حاوی بارکد به مراجع می دهد تا به وسیله ی آن از گیت های کنترل تردد عبور و به بخش های موردنظر دسترسی پیدا کند. با وجود درصد خطای بسیار کم و حفظ سطح بالای امنیت توسط گیت های کنترل تردد، وجود تجهیزات امنیتی دیگری مثل دوربین های مداربسته، برای مجموعه ها و سازمان ها لازم و ضروری است. دوربین های مداربسته در واقع یکی از ابزارهای مکمل برای ایجاد و حفظ و امنیت محسوب می شود. این دوربین ها با ضبط فیلم از محل در شبانه روز، امکان نظارت، بازبینی و دریافت اطلاعات ضروری از مکان در مواقع بحران و ضروری را فراهم می کند.
راهبندها موانع امنیتی فیزیکی هستند که برای ایمن سازی هر کسب و کار که محیط فیزیکی دارد، بسیار لازم و ضروری است و در واقع از اقدامات پیشگیرانهی بسیار مفید برای جلوگیری از خطرات احتمالی برای کسب و کار است. راهبندهای ترافیکی در مبادی و مسیر ورودی ساختمانها و مناطق نصب میشوند و به شکلهای گوناگون به کنترل مسیر عبور افراد و خودروها کمک میکنند، به طوری که از مهمترین تجهیزات ایجاد امنیت در اماکن محسوب میشوند. در برخی موارد برای کنترل ورود و خروج مسیر حرکت را مسدود میکنند و در موارد دیگر سبب مشخص کردن محدودهای از یک منطقه یا مشخص کردن مسیر حرکت در یک مکان میشوند. برای مثال از راهبندهای پارکینگ یا آکاردئونی برای مشخص کردن محدودههای قابل دسترسی برای پارک خودرو یا مشخص کردن محدودههایی که قابلیت پارک خودرو ندارند و با هدفی خاص مسدود شدهاند، استفاده میشود.
راهبندها انواع مختلفی دارند که در مکان های مختلف با توجه به کاربری، میزان حساسیت و نیاز به برقراری امنیت به کار گرفته می شوند. ایجاد و حفظ امنیت از اصلی ترین نیاز های هر مکان و مجموعه ای است که ضروری است راهبند متناسب با آن استفاده شود.
از جمله ی انواع راهبندها، راهبندهای ترافیکی هستند که به راهبندهای بازویی یا اهرمی، راهبندهای ستونی و راهبندهای آکاردئونی تقسیم می شوند که ما در این مقاله با راهبندهای آکاردئونی آشنا خواهیم شد. راهبندهای آکاردئونی را با نام های راهبند کشویی، راهبند چرخ دار و راهبند ریلی جمع شونده نیز می شناسند. این نوع از راهبندهای ترافیکی به دلیل انعطاف پذیری بالا در بین تجهیزات ترافیکی و پارکینگی بسیار پرکاربرد بوده و محبوبیت زیادی دارند.
راهبند آکاردئونی به دلیل شباهت ظاهری بسیار زیاد به نوعی از ابزار موسیقی به نام آکاردئون به این نام شناخته می شود و از پرکاربردترین انواع راهبندهای ترافیکی است. این راهبندها از دو پایه ی کناری و یک بدنه با میله های متقاطع و مشبکِ متصل به هم (قیچی شکل) که قابلیت کشویی یا باز و جمع شونده دارند، تشکیل شده اند. این نوع راهبندهای ترافیکی قابلیت سفارشی سازی در طول و ارتفاع های مختلف دارند.
راهبند آکاردئونی از جمله موانع ترافیکی است که برای مکان هایی با فضای محدود و همچنین مکان هایی که کنترل تردد افراد و وسائل نقلیه موقتی است، کاربرد بیشتری دارد. این راهبندها با وجود توانایی مسدودسازی مسیرهای طولانی قابلیت جمع آوری، جابجایی و نگهداری سازه ی راهبند برای استفاده در مکان ها و زمان های دیگر را نیز دارند و فضایی اندک برای نگهداری از آن ها مور نیاز است که این ویژگی هم به دلیل شکل آکاردئونی آن است. همین ویژگی ها سبب تمایز ویژه این راهبند از انواع دیگر راهبندها می باشد.
راهبندهای کشویی خود در مدل های مختلف طراحی و تولید شده اند که از لحاظ پیچیدگی ساختار به دو دسته ی دستی(ساده) و برقی(اتوماتیک) قابل تقسیم بندی هستند.
دسته اول یا ساده راهبندهایی هستند که تجهیزات الکترونیکی در آنها به کار نرفته است و کاملا به صورت دستی قابلیت تنظیم دارند. قابلیت جمع آوری و جابجایی راهبندهای آکاردئونی سبب شده تا بتوانیم این راهبندها را در مدل ثابت و متحرک نیز طبقه بندی کنیم.
مدل ثابت راهبندهای ریلی دارای دو پایه ی کناری است که با باز و بسته کردن آن توسط فرد نگهبان، امکان مسدود یا باز کردن مسیر عبور فراهم می شود. راهبندهای آکاردئونی عموما به صورت خطی تولید می شوند و در مسیر قرار می گیرند. اما با توجه به افزایش روزافزون فناوری تولید راهبندهای آکاردئونی با زوایای متعدد قابل پیش بینی است. برای مثال بتواند پیرامون یک فضای دایره ای شکل را مسدود کند. به علت ساده بودن عملکرد راهبندهای آکاردئونی دستی، این راهبندها قیمت مناسب و کمتری نسبت به سایر راهبندها دارند و برای مکان های با میزان تردد پایین و مسیرهای با محدودیت عرض بسیار مناسب و کاربردی است.
نوع دیگر راهبندهای آکاردئونی دستی، نوع متحرک یا چرخ دار آن است که استفاده از آن را بسیار آسان می کند و به آن جمع شونده ی ریلی یا چرخ دار هم می گویند. این نوع راهبند به علت داشتن چرخ سرعت بیشتری در باز و بسته شدن داشته و برای مکان هایی که تردد بیشتری دارند، مناسب است. عموما وظیفه ی جابجایی و جمع کردن راهبند آکاردئونی چرخ دار مانند راهبندهای ساده ی ثابت برعهده ی نگهبان است.
دسته دوم یا اتوماتیک، راهبندهایی هستند که کنترل و تنظیم آنها توسط تجهیزات و ابزار آلات الکترونیکی انجام می شود و به طور کلی عملکرد آنها عموما به صورت خودکار و کنترل از راه دور است. راهبندهای برقی از دو قسمت کِشنده و سازه یا بدنه اصلی تشکیل شده است. قسمت کشنده دارای موتور الکتریکی است که وظیفه ی جمع کردن قسمت آکاردئونی را برعهده دارد. در بخش آکاردئونی نیز چرخ هایی تعبیه شده تا راهبند به راحتی باز و بسته شود و حرکتی آرام و بدون لرزش داشته باشد.
قابلیت کنترل از راه دور و مقاومت بالای سازه در مقابل ضربه، سبب شده تا این نوع راهبندهای آکاردئونی از کارآمدترین راهبندهای ریموت دار به شمار روند. کنترل از راه دور موجب می شود تا پرسنل امنیتی از اتاقک کنترل و به راحتی تردد افراد و وسائل نقلیه را تحت نظر داشته باشند و بتوانند در شرایط اضطراری اقدامی موثر برای ایجاد و حفظ امنیت داشته باشند. این راهبندها بسته به مکان مورد استفاده قابلیت افزودن سیستم های هشدار مثل ضد برخورد با مانع داشته و مصرف برق کمی دارند.
انواع راهبندهای جمع شونده به منظور کنترل عبور و مرور افراد و وسائل نقلیه در مبادی ورودی و مسیرهای عبور استفاده می شوند. برای مثال در موزه ها از مدل تشریفاتی این راهبندها برای مشخص کردن مسیر عبور و بازدید افراد بازدید کننده استفاده می شود. در جاده ها برای ممانعت از ورود افراد به محل کار کارگران یا مناطق خطر، از این راهبندهای ترافیکی آکاردئونی استفاده می شود. پارکینگ ها نیز تقریبا بیشترین میزان استفاده از راهبندهای آکاردئونی را برای محدود کردن جای پارک ماشین ها دارند. همچنین برای مجتمع های مسکونی، کارخانجات، شهرک های صنعتی، پالایشگاه ها، هتل ها، مجتمع های اداری و به طور کلی برای جداسازی و مشخص کردن فضاهایی خاص از یک مجموعه یا منطقه، راهبندهای آکاردئونی بهترین و مناسب ترین گزینه هستند.
راهبندهای کشویی به دلیل اینکه بیشتر در فضاهای باز مورد استفاده قرار می گیرند، باید مقاومت بالایی در برابر شرایط مختلف آب و هوایی و همچنین ضربات داشته باشند. برای این منظور راهبندها از جنس فلز و پلاستیک ساخته می شوند که جنس فلزی آن به دلیل مقاومت بیشتر در برابر ضربه طول عمر بیشتری دارد. این نکته نیز قابل تأمل است که جنس پلاستیکی این راهبندها وزن کمتری داشته و قابلیت حمل و جابجایی آن آسان تر است.
فلز به کار رفته در راهبندهای جمع شونده عموما استیل ضدزنگ و بادوام است که به وسیله رنگ های پودری و کوره ای پوشیده شده اند، تا مقاومت بیشتری در برابر صدمات وارد شده از سوی محیط مثل باد شدید و اشعه خورشید داشته باشند و به خصوص در محیط های مرطوب دچار زنگ زدگی نشوند.
راهبندهای آکاردئونی را می توان بنا بر نیاز مشتری در ارتفاع های مختلف تولید کرد. ارتفاع بلندتر امکان کنترل بیشتری را برای مجموعه ها ایجاد می کند، اما همه ی مکان ها هم نیاز به راهبندهای با ارتفاع بلند ندارند. برای مثال راهبندهای آکاردئونی مورد استفاده در پارکینگ ها که بیشتر جهت مشخص کردن نقاط قابل دسترسی برای پارک ماشین ها استفاده می شود نیاز به ارتفاع بلند ندارند. این راهبندهای آکاردئونی به دلیل نوع سازه و وزن مناسب ایستایی و مقاومت بالایی نیز در برابر بادهای شدید دارند.
دفتر مرکزی: تهران - خیابان ستارخان، بعد از فلکه اول صادقیه، جنب چهار راه خسرو، پلاک 581، ساختمان ماداکتو
تلفن: 49705000 021
دفتر خراسان رضوی: مشهد مقدس - بلوار وکیل آباد 23، نبش خیابان فرهنگ 22، پلاک 320، ساختمان ماداکتو
تلفن: 36155 051
کارخانه تولیدی: اﻟﺒﺮز، ﺷﻬﺮک ﺻﻨﻌﺘﯽ اﺷﺘﻬﺎرد، ﻓﺎز 3، ﻗﻄﻌﻪ 3754
تلفن: 37775112 026
© کپی رایت 1402-1385 توسط شرکت ماداکتو، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه هوشمند ماداکتو می باشد.